Tekman Kalaycı Köyü

Tekman Kalaycı Köyü

Kalaycı Köyü haberleri, Tekman Kalaycı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kalaycı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Kalaycı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Tekman Kalaycı Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kalaycı Köyü son dakika gelişmeleri, Kalaycı Köyü ne özgü yemekler, Tekman Kalaycı Köyü nün tarihi, Kalaycı Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kalaycı Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kalaycı Köyü, Erzurum ilinin Tekman ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kalaycı Köyü Resimleri ve Kalaycı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Tekman Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Tekman Erzurum Arası Kaç Km? Tekman Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Tekman Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Tekman Kalaycı Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Tekman Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kalaycı, Erzurum ilinin Tekman ilçesine bağlı bir mahalledir.Tekman kalaycı mahallesinin tarihi neolitik çağdan başlayarak hemen bütün tarihi devirlerde yaşam alanı olmuştur.En önemli tarihi kalıntıları ,çok değerli mağaralarıdır. Mağaralarda henüz bilimsel araştırmalar yapılmamıştır.Kadim Beşli sınıf öğretmeni
Erzurum iline 173 km, Tekman ilçesine 22 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Mahallede, ilköğretim okulu vardır . Mahallenin içme suyu şebekesi vardır.. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfaltolmayıp stabilize yololup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.