Tekman Karlıca Köyü

Tekman Karlıca Köyü

Karlıca Köyü haberleri, Tekman Karlıca köyü güncel son dakika gelişmeleri, Karlıca köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Karlıca köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Tekman Karlıca Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karlıca Köyü son dakika gelişmeleri, Karlıca Köyü ne özgü yemekler, Tekman Karlıca Köyü nün tarihi, Karlıca Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karlıca Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karlıca Köyü, Erzurum ilinin Tekman ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karlıca Köyü Resimleri ve Karlıca Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Tekman Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Tekman Erzurum Arası Kaç Km? Tekman Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Tekman Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Tekman Karlıca Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Tekman Doğumlu Ünlüler Kimler?

Karlıca, Erzurum ilinin Tekman ilçesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin asıl adı mahallenin girişinde bulunan ve üzerinde hiçbir ot bitmeyen Kel Tepeden almaktadır. Kel Tepe yani "Kura Keçel"den adını alan Keçelan mahallesinin adının devletin izlediği Türkleştirme politikası ile Karlıca olarak değiştirilmiştir.
Erzurum iline 198 km, Tekman ilçesine 47 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Mahallede kışları hava sıcaklıkları eksi 35 derecelere kadar düşmektedir. Karlıca Mahalleninde son yıllarda gerek kar yağışının azlığından gerekse de yol açma çalışmalarının hızlı olmasından dolayı kış aylarında köy yolu uzun süre kapalı kalmamaktadır.
Mahallenin ekonomisi hayvancılığa dayalıdır. Mahallede küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık yaygın olarak yapılmaktadır.Mahallede, Sekizyıllık eğitimi veren ilköğretim okulu vardır ve 210 öğrenci ve 8 öğretmen ile eğitim vermektedir..Eğitime önem veren mahalleden son yıllarda üniversitelerde mezun olmuş veya okuyan çok sayıda öğretmen ,mühendis ve doktor vardır.Mahallenin içme suyu şebekesi olmasıyla beraber düzenli bir kanalizasyon şebekesi bulunmaktadır. PTT şubesi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol toprak yol olup yakın zaman içerisinde asfaltlanacaktır. Mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.