Tekman Katranlı Köyü

Tekman Katranlı Köyü

Katranlı Köyü haberleri, Tekman Katranlı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Katranlı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Katranlı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Tekman Katranlı Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Katranlı Köyü son dakika gelişmeleri, Katranlı Köyü ne özgü yemekler, Tekman Katranlı Köyü nün tarihi, Katranlı Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Katranlı Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Katranlı Köyü, Erzurum ilinin Tekman ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Katranlı Köyü Resimleri ve Katranlı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Tekman Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Tekman Erzurum Arası Kaç Km? Tekman Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Tekman Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Tekman Katranlı Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Tekman Doğumlu Ünlüler Kimler?

Katranlı, Erzurum ilinin Tekman ilçesine bağlı bir mahalledir.

1928 yılından beri köy statüsündedir. Köy ilk kurluşunda 12 hane olarak kurulmuş daha sonra çoğalmış olup mahalleden göçenler hariç şu an 90 hane olmuştur. Başta Erzurum, Bursa ve İstanbul olmak üzere yaklaşık 200-250 hanesi mahalleden şehre göç etmişlerdir. Sadece yazın köylerini ziyarete gelmektedirler. Mahallenin adı petrol üründen biri olan katran dan gelmektedir. 1963-1967 yıllara kadar buradan çıkarılan katran hasta (ayağında yara vb) olan hayvanların ayağına sürülerek ilaç olarak kullanmışlar. Ayrıca Katranlı mahallesinin 1 km ilerisinde Nift deresi bulunup orası da ismini bir petrol ürünü olan neft'ten almaktadır.[3]
Erurum il merkezine 166 km, Tekman ilçesine 15 km uzaklıktadır.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.