Terme Akçaykaracalı Köyü

Terme Akçaykaracalı Köyü

Terme Akçaykaracalı Köyü haberleri,Akçaykaracalı köyü güncel son dakika gelişmeleri,Akçaykaracalı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler,Samsun Köyleri Arasında yer alan Akçaykaracalı köyünde vefat edenler,Akçaykaracalı eski adı haberimizde.

Terme  Akçaykaracalı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Akçaykaracalı köyü son dakika gelişmeleri, Akçaykaracalı köyüne özgü yemekler, Terme  Akçaykaracalı köyünün tarihi, Akçaykaracalı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Akçaykaracalı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Terme  , Samsun ilinin İlkadım ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız  Akçaykaracalı Köyü Resimleri ve  Akçaykaracalı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Terme  Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Terme   Samsun Arası Kaç Km? Terme Hava Durumu? Samsun Köyleri ve Terme  Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizde ki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Samsun'lu  iseniz Samsun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Samsun Ünlüler arasında  Terme  Akçaykaracalı Köyünde doğan biri var mı? Terme   Doğumlu Ünlüler Kimler?

AKÇAYKARACALI KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Akçaykaracalı  , Samsun ilinin Terme  ilçesine bağlı bir mahalledir

Mahallenin adı 1800'lü yıllara dayanmaktadır. Köy, Akçay ve Karaçalı köylerinin ortasında kaldığından bu ismi almıştır. Eski zamanlarda genellikle Rumlar ın yaşadığı bir bölgedir. Tarihi açıdan bazı zenginlikleri vardır. Mahallede eski zamanla ait birçok eser göze çarpmaktadır. Buna örnek 1900'lü yıllarda yapılmış olan Karadere (diğer bir adı Kızgölü) denilen yerde su değirmenin bulunmasıdır. Karadere bir rivayete göre daha öncelerden Kızgölü ismiyle anılmaktaydı. Kızgölü ismini almasının sebebi ise Kızgölü'nde bir deniz kızının yaşadığına inanılmasıdır.Akçaykaracalı mahallesinin ve diğer çevre köylerin en iyi yemeklerinden biri de ıslanmış buğdaydan vede haşlanmış tavuktan yapılan keşkek yemeğidir.Samsun il merkezine 75 km, Terme ilçesine 17 km uzaklıktadır.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede ilköğretim okulu yoktur. Mahallede, kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi de yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik,

içme suyu şebekesi,1 cami, 2 mescit ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.