Terme Dağdıralı Köyü

Terme Dağdıralı Köyü

Terme Dağdıralı Köyü haberleri,Dağdıralı köyü güncel son dakika gelişmeleri,Dağdıralı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler,Samsun Köyleri Arasında yer alan Dağdıralı köyünde vefat edenler,Dağdıralı eski adı haberimizde.

Terme  Dağdıralı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Dağdıralı köyü son dakika gelişmeleri, Dağdıralı köyüne özgü yemekler, Terme  Dağdıralı köyünün tarihi, Dağdıralı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Dağdıralı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Terme  , Samsun ilinin İlkadım ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız  Dağdıralı Köyü Resimleri ve  Dağdıralı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Terme  Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Terme   Samsun Arası Kaç Km? Terme Hava Durumu? Samsun Köyleri ve Terme  Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizde ki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Samsun'lu  iseniz Samsun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Samsun Ünlüler arasında  Terme  Dağdıralı Köyünde doğan biri var mı? Terme   Doğumlu Ünlüler Kimler?

DAĞDIRALI  KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Dağdıralı  , Samsun ilinin Terme  ilçesine bağlı bir mahalledirMahallenin adının;mahallesimüz meydanında yatır olarak bulunan türbeden geldiği bilinmektedir.türbede bulunan kişiler, yolculuk yaparken bulundukları yere gelir ve dinlenirler.bir müddet sonra gidelim mi daha duralım mı diye aralarında konuşmalar geçer ve daha duralım diyerek yatıp uyurlar ve daha uyanamazlar.bulundukları yere mezarları yapılır."DAHADURALIM" Sözü "DAĞDIRALI" olarak kalır. Köyümüz içersindeki caminin tam olarak tarıhi bilinmemekle birlikte, anadolu selçuklu dönemi mimarisine uygun olduğundan o dönemde yapıldığı tahmin edilmektedir. muratlı mahallesi ile dağdıralı köyleri önceden bir köy olduğu için muratlı mahallesinden sökülmüş ve mezarlığa monte edilmiştir..Zorlu soyadı coktur.1834 yılında Dağdıralı Köyü'nde bulunan erkek nüfus sayısı aşağıda belirtilmiştir:(Öğretmen Adem ZORLU)köy halkı eğitime önem vermektedir;mahallesimüzde; 16 öğretmen-6 polis- 2 subay-8 imam- 2 Savcı 2 hakim -1 yabancı dil uzmanı-2 bankacı-2 ziraat memuru- 1 orman memuru -1 kütüphane memuru-1 adliye personeli - 1 sağlık memuru- 2 hemşire bulunmaktadır Mahallede özel günlerde (düğün, sünnet,mevlit vb.) keşkek - et yahni-pilav- hoşaf ve tatlı yapılır.Samsun il merkezine 43 km, Terme ilçesine 14 km çarşamba ilçesine 8 km uzaklıktadır. köy halkı alışverişini ve yatırımını çarşamba ilçesiyle yapmaktadır.mahalleden her gün çarşamba'ya araba bulunmaktadır.köy halkı çarşamba günü çarşamba'ya pazar için gelir ve özellikle HÜSNÜBEY caddesinde konaklar.Mahallenin iklimi;Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. yazları sıcak ve nemli kışları ılık ve yağışlı bir iklim görülür.en çok yağış nisan ayında yağar.kışları kar yağışı uzun sürmez

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.