Terme Erenköy Köyü

Terme Erenköy Köyü

Terme Erenköy Köyü haberleri,Erenköy köyü güncel son dakika gelişmeleri,Erenköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler,Samsun Köyleri Arasında yer alan Erenköy köyünde vefat edenler,Erenköy eski adı haberimizde.

Terme  Erenköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Erenköy köyü son dakika gelişmeleri, Erenköy köyüne özgü yemekler, Terme  Erenköy köyünün tarihi, Erenköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Erenköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Terme  , Samsun ilinin İlkadım ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız  Erenköy Köyü Resimleri ve  Erenköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Terme  Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Terme   Samsun Arası Kaç Km? Terme Hava Durumu? Samsun Köyleri ve Terme  Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizde ki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Samsun'lu  iseniz Samsun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Samsun Ünlüler arasında  Terme  Erenköy Köyünde doğan biri var mı? Terme   Doğumlu Ünlüler Kimler?

ERENKÖY KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Erenköy  , Samsun ilinin Terme  ilçesine bağlı bir mahalledirMahallenin gelenek,ve görenekleri hakkında (yemeklerinden)karalahana dolması ve kaldirik turşusu çok lezzetlidir lahana çorbası mendek yemegi ısırgan yemegıdır.Samsun il merkezine 80 km, Terme ilçesine 17 km uzaklıktadır. Ayrıca köy konumu bakımından deniz seviyesinden oldukça yüksekte ( Rakım 427 ) olduğundan eşsiz bir ova ve deniz manzarası vardır.Bayramın Tepe diye adlandırılan arazi ise deniz ve ova görüntüsü için görülmeye değer eşşiz bir yerdir.Yayla merkez asagı mahalle koyun en verımli tapraklarına sahıptır ermmenilerın yaşadıgı merkez imiş güney mahallesı ıse verımsıs topraklara sahıptır tarıhı olarak kılıse yerı meşhurdur ama kıleseden eser kalmamıştır.Yayla mahallesinde Mahallenin eskiden içme suyu ihtiyacını karşılayan çeşmenin suyu meşhurdur.Öyle ki eskiler bu suyu Terme'ye götürüp satarlarmış.Ayrıca yine eskiden Terme'nin zenginleri Yaz aylarında Yayla mahallesine gelip 5-10 gün konaklar yayla havası alır ve giderlermiş. Türklerin yerleşiminden önce yoğun Ermeni ve Rum nüfusunun mevcut olduğu mahallede Minas Ağa olarak bilinen bir ermeninin Samsun, Çarşamba ve Terme'deki isyanları deruhte ettiği bilinmektedir. Samsun ve çevresinin önemi, Trabzon’a yakın olmasından ve çevresindeki Sivas, Merzifon, Amasya ve daha içerilerdeki çetelerin buralarda bulunmasından ileri gelir. Samsun merkezinde yapılan aramalarda birçok silah ve cephaneden başka Ermeni kilisesinin zeminliğinde büyük çapta bomba ile bomba imaline yarayan çok miktarda araç ve gereç bulunmuştur. Bu sandıkların üzerinde Ermenice “Samsun Ermeni piskoposluğuna verilecektir” cümlesi yazılmıştır. Samsun’da Ermeni mahallelerindeki Ermeniler açıkça silahlı bir şekilde gezmekten çekinmiyorlardı. Canik’te meydana gelen karışıklıklarda Minasoğlu çetesinin de etkili rolü olmuştur. Terme civarındaki Kurşunlu ormanlarında saklanan Minasoğlu, civardaki Ermeni ve diğer köylerden 10’u Rum ve diğerleri Ermeni olmak üzere 500 silahlı adam toplamıştır. Bundan da büyük bir isyan planlandığı anlaşılmaktadır. Yine Samsun ahalisinden Hamayak adlı bir Ermeni Atina ve Londra’daki Ermeni komitelerinden silah talep etmiş ve komitenin işareti olan yüzükle dolaşmaktan çekinmemiştir. Bu dönemde Ermeniler dış güçlerin de yardımıyla hızla silahlanmışlardır. Bu silahlanma ilçelere kadar yayılmıştır. Samsun’un Çarşamba kazasında iki Ermeni alet ve silahlarla yakalanmıştır.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Fındık üretiminin mahallenin ekonomisine katkısı büyüktür.Mahallede 1.2.3 birleştirilmiş sınıf uygulamsı vardır. Mahallede, içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi de yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum