Terme Kazımkarabekirpaşa Köyü

Terme Kazımkarabekirpaşa Köyü

Terme Kazımkarabekirpaşa Köyü haberleri,Kazımkarabekirpaşa köyü güncel son dakika gelişmeleri,Kazımkarabekirpaşa köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler,Samsun Köyleri Arasında yer alan Kazımköyünde vefat edenler,Kazımkarabekieski adı haberimizde.

Terme  Kazımkarabekirpaşa köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kazımkarabekirpaşa köyü son dakika gelişmeleri, Kazımkarabekirpaşa köyüne özgü yemekler, Terme  Kazımkarabekirpaşa köyünün tarihi, Kazımkarabekirpaşa köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kazımkarabekirpaşa köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Terme  , Samsun ilinin İlkadım ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız  Kazımkarabekirpaşa Köyü Resimleri ve  Kazımkarabekirpaşa köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Terme  Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Terme   Samsun Arası Kaç Km? Terme Hava Durumu? Samsun Köyleri ve Terme  Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizde ki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Samsun'lu  iseniz Samsun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Samsun Ünlüler arasında  Terme  Kazımkarabekirpaşa Köyünde doğan biri var mı? Terme   Doğumlu Ünlüler Kimler?

KAZIMKARABEKİRPAŞA KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Kazımkarabekirpaşa  , Samsun ilinin Terme  ilçesine bağlı bir mahalledir

Mahallenin eski adı zamanında Rumların yaşadığı Samardana' dır. 1.Dünya Savaşı zamanında Trabzon' un Araklı ve Çaykara ilçelerinden Rum ve Ermeni askerlerin zorlaması sonucu gelen Türk kökenli kişiler, mahalledeki Rumlar ile mahallesi elde etmek ve yeni bir yurt arayışına son vermek için mücadele etmiş ve mücadelede galip gelmişlerdir. Mahallenin adını Türk kökenli Trabzon' dan göç eden kişiler değiştirerek, kurtuluş savaşı başta olmak üzere çeşitli savaşlarda görev alan ve başarılı bir komutan olan Kazım Karabekir Paşa' nın adı verilmiştir.

Mahallenin gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur. kazım karabekir paşa mahallesi meşellik, kirazlık,kayadibi ve canikyolu mahallelerinden meydana gelir.bu mahallede dağınık yerleşme yaygın olup kazım karabekir paşa mahallesinde lahanadan yapılan haşlama yemeği yemekler arasında en ünlü olanıdır.Tabi enfes bir yemek tatmak istiyorsanız haşlamanın yanında mısır ekmeği yemeyi unutmayınız.ayrıca yaş ve kuru tarhanalarıyla da meşhurdur.Su böreği keşkek kıvratma bunlarda genelde sıkça pişirilen yiyecekler arasındadır.karıştırma pancar iç yağlı pancarda mahallenin en çok yenen yemeklerindendir.Samsun il merkezine 95 km, Terme ilçesine 18 km uzaklıktadır. mahallede fındık tarımı yoğun olarak yapılmakta olup çeşitli sebze ve meyvelerde üretilmektedir.Köy tarım ürünü çeşitliliği bakımından zengindir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallenin ana geçim kaynağı fındıktır.Bunu sırayla mısır takip eder. Son zamanlarda ticari olmasa da kivi yetiştiriciliği çoğalmaktadır Ekonomik şartlar yüzünden mahallede hızlı bir göç başlamıştır.Göç eden nüfusun çoğunluğu istanbul olmak üzere çeşitli büyük illere dağılmıştır.Mahallede ilköğretim okulu var faaldeyil Mahallede, içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi var faal değildir. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol stabilize mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.