Terme Özyurt Köyü

Terme Özyurt Köyü

Terme Özyurt Köyü haberleri, Özyurt köyü güncel son dakika gelişmeleri, Özyurt köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Samsun Köyleri Arasında yer alan Özyurt köyünde vefat edenler, Özyurt eski adı haberimizde.

Terme Özyurt köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Özyurt köyü son dakika gelişmeleri, Özyurt köyüne özgü yemekler, Terme Özyurt köyünün tarihi, Özyurt köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Özyurt köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

ÖZYURT KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Özyurt Samsun ilinin Terme  ilçesine bağlı bir mahalledirÖzyurt Köyü 1989 yılında Gölyazı mahallesinden ayrılarak tek başına bir köy olmuştur. Mahallenin İsmi köy ayrıldıktan sonra ihtiyar heyeti tarafından verilmiştir. mahallesimüzün tarihi çok eskidir.mahalleninüzde eski medrese kalıntılarına ve 1214 yılına ait mezar taşına rastlanmıştır. hamam kalıntılarına rastlanmıştır.eski tapu kayıtlarındada medrese önü ve hamam önü gibi kayıtlar vardır.bir rivayete göre fatih sultan meymet trabzon seferine giderken termede konaklamış bu esnada ölen askerleri mahallesimüz mezarlığına defnettiği söylenmektedirMahallenin gelenek, görenek ve yemekleri hakkında düğünlerde et yemekleri,keşkek,termeye has pilavlar ve baklava. Özyurt mahallesinin bayramları çok güzel olur.Herbayramda bayram namazı çıkışı cami bahçesinde annelerimizin yaptıkları leziz ve mahallesimüze has yemekler köy halkına ,buziyafeti kaçırmak istemeyen yöre köylerden ve gurbetten gelen misafirlere sunulur.köy değişik kültürlerin birleşmesinden oluşmuştur.mahallesimüz halkı çerkez, gürcü, muhacir ve türk kültürünü bir arada yaşayan ender köylerden biridir.Gölyazı beldesinden ayrılmadan önce İYİNESİL MAHALLESİ olan mahallesimüz adındanda anlaşıldığı gibi kökenleri iyinesillere dayalı asil insanların bir araya gelmesiyle kurulan birköyolup örf ve ananelerinden vazgeçmemişlerdirSamsun il merkezine 50 km, Terme ilçesine 7 km uzaklıktadır.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Tarım olarak pirinç , fındık , mısır ve soya fasulyesi ürünleri yetiştirilmektedir.son zamanlarda soya fasulyesi ürününe daha cok talep vardır.genelde mahallenin ekonomisini 1980 yılından sonra büyük şehirlere göçeden köyhalkı belirlemektedir. mahallede kalan nüfus yaşlılardan ibarettir.mahallenin genç nüfusu çoğunlukla gurbettedir.Mahallede ilköğretim okulu yoktur. Mahallede, içme suyu şebekesi vardır kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi de yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

Özyurt Samsun ilinin Terme ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız  Özyurt Köyü Resimleri ve  Özyurt köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Terme  Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Terme Samsun Arası Kaç Km? Terme Hava Durumu? Samsun Köyleri ve Terme Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizde ki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Samsun'lu  iseniz Samsun Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Samsun Ünlüler arasında Terme Özyurt Köyünde doğan biri var mı? Terme Doğumlu Ünlüler Kimler?

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum