Terme Sancaklı Köyü

Terme Sancaklı Köyü

Terme Sancaklı Köyü haberleri,Sancaklı köyü güncel son dakika gelişmeleri,Sancaklı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler,Samsun Köyleri Arasında yer alan Sancaklı köyünde vefat edenler,Sancaklı eski adı haberimizde.

Terme  Sancaklı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sancaklı köyü son dakika gelişmeleri, Sancaklı köyüne özgü yemekler, Terme  Sancaklı köyünün tarihi, Sancaklı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sancaklı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Terme  , Samsun ilinin İlkadım ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız  Sancaklı Köyü Resimleri ve  Sancaklı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Terme  Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Terme   Samsun Arası Kaç Km? Terme Hava Durumu? Samsun Köyleri ve Terme  Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizde ki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Samsun'lu  iseniz Samsun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Samsun Ünlüler arasında  Terme  Sancaklı Köyünde doğan biri var mı? Terme   Doğumlu Ünlüler Kimler?

SANCAKLI KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Sancaklı  , Samsun ilinin Terme  ilçesine bağlı bir mahalledir

Mahallenin adı savaş yıllarında gözlem maksadıyla inşa edilmiş olan askeri bir yapıdan gelmektedir. Bu yapı 10 yıl önce yıkılmıştır. Simenlik gölü içinde eski bir uygarlığın battığı söylentileri var olup göl gizemini hala korumaktadır. Bilim adamları üzeri saz kaplı gölde zaman zaman araştırmalar yapmaktadır. Kimilerine göre bir kiliseye ait haç gölde bazen gözükmektedir.

== Kültür == 300 yıllık savaşın ardından yenilen Adige, Abhaz ve Ubıhların %90'ı; Çar 1. Nikola'nın 21 Mayıs 1864 fermanıyla toplama kamplarında yaşamayı kabul etmedikleri için kendilerine kucak açacağını bildiren Osmanlı topraklarına göç etmişlerdi. Bu göç noktalarının en önemlilerinden birisi de Samsun limanıydı. 40 bin kişi için hazırlık yapılan sahile kısa zamanda gelen göçmen sayısı 400 bine ulaşmış, göçmenler arasında açlık ve salgın hastalıklar başlamış, yolculuklarda aynı aile bireylerinin aynı gemilere binememesi nedeniyle dayanışmada oluşturulamamış, günlük cenaze sayısı 100'ün üzerine çıkmıştı. Çaresiz kalan silahlı göçmenlerden bir kısmı sahildeki çaresiz halka yardım amacıyla çevre köylerde yağmacılığa da başlamıştı. Yerli ahalinin şikayeti üzerine göçmenler çeşitli yönlere doğru tekrar zorunlu yolculuğa çıktılar. Fakat yorgun kafileler fazla uzağa gidemeden yeniden durakladı. Bu nedenledir ki Samsun'un tüm ilçelerinde ve merkezde toplam 135 Çerkes kökenli köy vardır. Bugün bunların çoğu boşalmış olmakla beraber, şu an bile Samsun diasporadaki en kalabalık Çerkes nüfusunu barındıran şehirdir. Samsun'a yerleşen Çerkesler içinde en son gelen kafilenin 1910 yılında Terme-Sancaklı Köyü'ne yerleşen Çerkesler olduğu bilinmektedir.Samsun il merkezine 60 km, Terme ilçesine karayoluyla 40 km uzaklıktadır.Çarşamba ilçe olarak 21 km dir Köyümüz halkı ve çevre köyleri pazar olarak Çarşamba ilçesine gitmektedirler.Mahallenin burun kısmında ve yeşilırmak deltasında olması sebebiyle sert rüzgarlara açıktır. Ayrıca deniz kıyısında olması ve Simenlik gölü sınırlarına yakın olması subtropikal bitkilerin yetişmesine olanak tanır. Denzi mevsimi kısa sürmektedir.Mahallede ilköğretim taşımalı olarak eğitim verilmekte.Mahallede,içme suyu şebekesi tamamlanmış,çalışmalar suyun verilmesi aşamasındadır.kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi vardır. Sağlık evi mevcut,faaldir. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. İnternettimizde mevcuttur

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.