Terme Taşpınar Köyü

Terme Taşpınar Köyü

Terme Taşpınar Köyü haberleri,Taşpınar köyü güncel son dakika gelişmeleri,Taşpınar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler,Samsun Köyleri Arasında yer alan Taşpınar köyünde vefat edenler,Taşpınar eski adı haberimizde.

Terme  Taşpınar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Taşpınar köyü son dakika gelişmeleri, Taşpınar köyüne özgü yemekler, Terme  Taşpınar köyünün tarihi, Taşpınar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Taşpınar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Terme  , Samsun ilinin İlkadım ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız  Taşpınar Köyü Resimleri ve  Taşpınar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Terme  Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Terme   Samsun Arası Kaç Km? Terme Hava Durumu? Samsun Köyleri ve Terme  Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizde ki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Samsun'lu  iseniz Samsun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Samsun Ünlüler arasında  Terme  Taşpınar Köyünde doğan biri var mı? Terme   Doğumlu Ünlüler Kimler?

TAŞPINAR KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Taşpınar  , Samsun ilinin Terme  ilçesine bağlı bir mahalledirŞimdiki köy mezarlığının olduğu yerde, eskiden taş kuyu olduğu söylenir. Suyunun çok soğuk ve güzel olmasından dolayı mahallenin Taşpınar adını aldığına dair mahallenin yaşlılarından duyulmuştur. Mahallenin tarihinin 150 ya da 200 seneye dayandığı, daha öncedende Çerkezlerin köy ve çevresinde yaşadığı eski mezarlardan tespit edilmiş olup, şu anda Oğuz Türklerinin bulunduğu bilinen mahallenin 400 yıllık geçmişe sahip olduğu tahmin edilmektedir. Eskiden 2 mahallenin bir olduğu Taşpınar ayrılarak Yukarı Taşpınar ve Aşağı Taşpınar olmak üzere ikiye ayrılmış ve merkezi köy olan Aşağı Taşpınar mahallesi bu özelliğini hala sürdürmektedir.Mahallede çok çeşitli yemekler yapılır, bunlar arasında eskilerden Pancar çorbası deyiler kara lahana çorbası ve lahana dolması, goruklu yemeği dingil, keşkek, mısır unundan yapılan ve turşu kavurmasıyla yenilen poot turşu yemeği ve bşk. yöresel yemeklerden bazılarıdır.

Samsun il merkezine 50 km, Terme ilçesine 14 km uzaklıktadır. Çarşamba ilçesinede 12 km mesafededir.

Ayrıca mahallenin Samsun Ordu karayoluna mesafesi 3 km ve denize mesafesi yaklaşık 12 km olup, mahallenin girişinde koca yazı diye adlandırılan iki adet merası mevcuttur. Yeşillikler içerisinde tertemiz havası olan, ağaç zengini fındık bahçeleriyle çevrili köy, güzel bir mevkiye sahip ve ulaşılması kolaydır. 41°14'24" Kuzey 36°50'24" Doğu koordinatlarında yer almaktadır. Deniz seviyesinden yüksekliği 4 metredir.Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallede, içme suyu şebekesi yeni döşenmeye başlamış, fakat suya kavuşulmamıştır. Mahallenin yolları bazı ara sokaklar hariç asfalttır, taşımalı sistemle öğretim yapılan ilköğretim okulu 5 adet köye hizmet vermektedir. Mahallenin girişinde yolun iki tarafında olan iki adet köy merası bulunmakta olup, hayvancılık için ideal alanlardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.