Terme Uzungazi Köyü

Terme Uzungazi Köyü

Terme Uzungazi Köyü haberleri,Uzungazi köyü güncel son dakika gelişmeleri,Uzungazi köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler,Samsun Köyleri Arasında yer alan Uzungazi köyünde vefat edenler,Uzungazi eski adı haberimizde.

Terme  Uzungazi köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Uzungazi köyü son dakika gelişmeleri, Uzungazi köyüne özgü yemekler, Terme  Uzungazi köyünün tarihi, Uzungazi köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Uzungazi köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Terme  , Samsun ilinin İlkadım ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız  Uzungazi Köyü Resimleri ve  Uzungazi köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Terme  Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Terme   Samsun Arası Kaç Km? Terme Hava Durumu? Samsun Köyleri ve Terme  Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizde ki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Samsun'lu  iseniz Samsun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Samsun Ünlüler arasında  Terme  Uzungazi Köyünde doğan biri var mı? Terme   Doğumlu Ünlüler Kimler?

UZUNGAZİ KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Uzungazi  , Samsun ilinin Terme  ilçesine bağlı bir mahalledirGeleneksel yemekleri genellikle bayramlarda ve düğünlerde yapılmaktadır.Bunlar; Pirinç pilavı, Keşkek, Lahana sarması ve çeşitli kompostolardır.Düğünlerde birçok kültürde karşılaştığımız adet ve ananeler aynen burada da uygulanmaktadır.

Samsun il merkezine 65 km, Terme ilçesine 5 km uzaklıkta ve düz bir ovada kurulmuştur. Batısında Terme çayı, Güney doğusu Canik dağlarının eteklerindir. Köy, üç ana mahalleden oluşmaktadır. 1) Uzungazi, 2) İnegazi, 3) Kışla avlusu.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa, pirinç ve fındık üretimine dayalıdır. Bu verimli ovada ünlü terme pirinçi ve fındık yetiştirilmektedir.

Mahallede aynı zamanda kültür kavakcılığı’da oldukça yaygındır. Örneğin; Dünyanın ikinci büyük kavak ormanı bağlı bulunduğu ilçe olan Terme'dedir.

Mahallede besicilik ve arıcılık gibi ekonomik faaliyetler de önemli yer tutmaktadır.

Mahallede yetiştirilen çeltik ve fındığı ilçenin önemli sanayi kuruluşları olan fabrikalar işlemektedir. Fındık fabrikalarında köylüden alınan fındık iç fındık haline getirilerek ihraç edilmekte veya iç piyasaya sürülmektedir. Çeltikte aynı şekilde fabrikalarda işlem görerek pirinç halinde ihraç edilir veya iç piyasaya verilir.Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallede, içme suyu şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi de yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
1
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.