Terme Yerli Köyü

Terme Yerli Köyü

Terme Yerli Köyü haberleri,Yerli köyü güncel son dakika gelişmeleri,Yerli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler,Samsun Köyleri Arasında yer alan Yerli köyünde vefat edenler,Yerli eski adı haberimizde.

Terme  Yerli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yerli köyü son dakika gelişmeleri, Yerli köyüne özgü yemekler, Terme  Yerli köyünün tarihi, Yerli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yerli köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Terme  , Samsun ilinin İlkadım ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız  Yerli Köyü Resimleri ve  Yerli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Terme  Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Terme   Samsun Arası Kaç Km? Terme Hava Durumu? Samsun Köyleri ve Terme  Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizde ki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Samsun'lu  iseniz Samsun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Samsun Ünlüler arasında  Terme  Yerli Köyünde doğan biri var mı? Terme   Doğumlu Ünlüler Kimler?

YERLİ KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Yerli  , Samsun ilinin Terme  ilçesine bağlı bir mahalledirMahallenin adının nereden geldiği hakkında bilgi yoktur.Cumhuriyetin ilk yıllarında civar kasaba ve yerleşim yerlerinden gelen insanların bölgenin orman alanlarını açarak, tarım arazisi haline dönüştürmesiyle ilk yerleşimler başlamış.Bölge çok sulak olduğu için genişleme yavaş olmuş, fakat 1950'lerden sonra yapılan drenaj çalışmaları sayesinde bölgede bataklık arazi iyice azaltılmış ve yerleşme genişlemiş olup alanın tamamı tarım arazisine dönüştürülerek kullanılmaya başlanmıştır. Türkiye'de aynı adı taşıyan Çorum İskilip'te de bir "Yerli Köyü" vardır.Mahallenin mısır ekmeği,mısır çorbası,kara lahanadan yapılan dingil adı verilen bir yemeği,keşkeği ünlüdür.Kına geceleri güzeldir ayrıca mahallesimüz ilçeye çok yakın olduğu için ve e-5 asfaltın hemen yanında olduğu için ulaşım çok kolay sağlanabilir o yüzden şu anda halkımız ilçeye göç etmiş durumdadır,eğitim seviyesi yüksek olduğu için çoğu halkımız il dışında memurdur.Samsun il merkezine 50 km, Terme ilçesine 6 km uzaklıktadır.sınır komşuları özyurt mahallesi.gündoğdu mahallesi,elma köy ve orta söğütlüdür.Mahallede ilköğretim okulu vardır ama öğrenci azlığından kapatılmıştır. Mahallede, içme suyu şebekesi vardır kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi de yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.