Tortum Bağbaşı Köyü

Tortum Bağbaşı Köyü

Bağbaşı Köyü haberleri, Tortum Bağbaşı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Bağbaşı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Bağbaşı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Tortum Bağbaşı Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Bağbaşı Köyü son dakika gelişmeleri, Bağbaşı Köyü ne özgü yemekler, Tortum Bağbaşı Köyü nün tarihi, Bağbaşı Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Bağbaşı Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Bağbaşı Köyü, Erzurum ilinin Tortum ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bağbaşı Köyü Resimleri ve Bağbaşı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Tortum Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Tortum Erzurum Arası Kaç Km? Tortum Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Tortum Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Tortum  Bağbaşı Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Tortum Doğumlu Ünlüler Kimler?

Bağbaşı, Erzurum ilinin Tortum ilçesine bağlı bir mahalledir.Tortum ilçesinin şirin beldelerinden olan Bağbaşı Beldesinin Doğusu ve Kuzey doğusu Pehlivanlı Beldesi, Batısı Aşağı Katıklı Köyü, Kuzey Batısı Yeşilyamaç Köyü, Güneyi Uncular Beldesi ile çevrili olup, yüzölçümü 75 km'dir. Belde 5 ayrı mahalleden oluş­muştur. 5900 nüfusa sahiptir. Belde sakinlerinin geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Beldede turunçgiller dı­şında her tür meyve ve sebze yetiştirilmektedir. Bağbaşı uzun bir vadi içerisinde dağınık kurulmuş bir yerleşim birimlerinden ibarettir. Merkezde rakım 1200 olup üst kısımlarda 1500e kadar çıkmaktadır. Beldenin iklimi kışları soğuk ve kar yağışlı, yazları sıcaktır. Belde tarihi eserler yönünden zengindir. Belde merkezinde yabancı ve yerli turistlerin devamlı ziyaret ettiği Khakhuli-Meryem Ana Kilisesi mevcut olup, bu kilise şu anda cami olarak kullanılmaktadır.
Bağbaşı Beldesi, 5900 nüfuslu geniş bir alana dağılmıştır. Nüfusun çoğunluğu,tarımla uğraşmaktadır. Beldede arıcılıkla uğraşanların sayısı oldukça fazladır. halkın başlıca geçim kaynağı meyvecilik, tarım, hayvancılık, marangoz, alışveriş, balıkçılıktır. okuma yazma oranı oldukça yüksektir. Devlet işinde çalışanların yüzdesi oldukça yüksektir

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.