Tortum Çardaklı Köyü

Tortum Çardaklı Köyü

Çardaklı Köyü haberleri, Tortum Çardaklı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çardaklı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Çardaklı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Tortum Çardaklı Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çardaklı Köyü son dakika gelişmeleri, Çardaklı Köyü ne özgü yemekler, Tortum Çardaklı Köyü nün tarihi, Çardaklı Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çardaklı Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çardaklı Köyü, Erzurum ilinin Tortum ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çardaklı Köyü Resimleri ve Çardaklı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Tortum Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Tortum Erzurum Arası Kaç Km? Tortum Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Tortum Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Tortum  Çardaklı Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Tortum Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çardaklı, Erzurum ilinin Tortum ilçesine bağlı bir mahalledir.Erzurum iline 76 km, Tortum ilçesine 24 km uzaklıktadır. Karasal iklim görülür, Kışları soğuk ve karlı geçer, yazlar ise özellikle sıcak ve kurak geçer, kış erken başlar ve ortama olarak 90 gün karın yerde kalma süresi vardır. Yazlar da kış kadar erken başlar ve sıcaktır fakat nem az olduğundan dolayı bu sıcaklık fazla hissedilmez, gece ve gündüz arasındaki sıcaklık ve yıllık sıcaklık farkı çok fazladır. Yazlar sıcak ve kurak, kışlar soğuk ve kar yağışlıdır. Erzurum iklimiyle birebir aynı denilebilecek bir özelliğe sahiptir. Ormanlık alanları vardır köy yayla şeklindeir ve kendine ait yaylası yoktur.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.