Tortum Kapıkaya Köyü

Tortum Kapıkaya Köyü

Kapıkaya Köyü haberleri, Tortum Kapıkaya köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kapıkaya köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Kapıkaya köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Tortum Kapıkaya Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kapıkaya Köyü son dakika gelişmeleri, Kapıkaya Köyü ne özgü yemekler, Tortum Kapıkaya Köyü nün tarihi, Kapıkaya Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kapıkaya Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kapıkaya Köyü, Erzurum ilinin Tortum ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kapıkaya Köyü Resimleri ve Kapıkaya Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Tortum Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Tortum Erzurum Arası Kaç Km? Tortum Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Tortum Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Tortum  Kapıkaya Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Tortum Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kapıkaya, Erzurum ilinin Tortum ilçesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin eski adı keyık olarak bilinmektedir.Mahallenin gelenek ve görenekleri Tortum'a özgüdür.Erzurum iline 78 km, Tortum ilçesine 26 km uzaklıktadır.
Mahallenin iklimi, Türkiye'de Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Bitki örtüsü gürdür. Yüksek kesimlerde yer yer sık ormanlara rastlanmaktadır.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallenin sağlık ocağı, dolayısıyla sağlık memuru ve ilköğretim okulu vardır. Ancak okul kullanılamamaktadır ve taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır.
Mahallede elektrik, sabit telefon, içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi olmasına rağmen köye ulaşımı sağlayan yol, ne yazık ki, asfalt değildir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.