Tortum Taşoluk Köyü

Tortum Taşoluk Köyü

Taşoluk Köyü haberleri, Tortum Taşoluk köyü güncel son dakika gelişmeleri, Taşoluk köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Taşoluk köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Tortum Taşoluk Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Taşoluk Köyü son dakika gelişmeleri, Taşoluk Köyü ne özgü yemekler, Tortum Taşoluk Köyü nün tarihi, Taşoluk Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Taşoluk Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Taşoluk Köyü, Erzurum ilinin Tortum ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Taşoluk Köyü Resimleri ve Taşoluk Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Tortum Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Tortum Erzurum Arası Kaç Km? Tortum Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Tortum Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Tortum  Taşoluk Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Tortum Doğumlu Ünlüler Kimler?

Taşoluk, Erzurum ilinin Tortum ilçesine bağlı bir mahalledir.

1889 yılında Devre Dağ'ında meydana gelen heyalan mahallesi tamamen toprak altına almış ve 250 civarında olan nüfustan 136 kişinin ölümüne neden olmuştur. Bu olaydan sonra köy yaklaşık 1 km aşağıdaki bugünkü yerine taşınmıştır. Cumhuriyetten sonra adı Taşoluk olarak değiştirilmiştir.
Mahallenin eski yerinde heyelandan dolayı birçok heyelan set gölü oluşmuştur. Mahallenin eski yeri köylüler tarafından tarla ve bahçe olarak kullanılmaktadır.
Erzurum iline 60 km, Tortum ilçesine 9 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak ancak öğrenci sayısının azlığından dolayı bu okul kullanılmamaktadır. Bunun yerine taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol şose olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Tortum ilçesi içme suyunun büyük bölümününü Taşoluk Mahalleninden sağlamaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.