Tortum Uzunkavak Köyü

Tortum Uzunkavak Köyü

Uzunkavak Köyü haberleri, Tortum Uzunkavak köyü güncel son dakika gelişmeleri, Uzunkavak köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Uzunkavak köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Tortum Uzunkavak Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Uzunkavak Köyü son dakika gelişmeleri, Uzunkavak Köyü ne özgü yemekler, Tortum Uzunkavak Köyü nün tarihi, Uzunkavak Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Uzunkavak Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Uzunkavak Köyü, Erzurum ilinin Tortum ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Uzunkavak Köyü Resimleri ve Uzunkavak Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Tortum Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Tortum Erzurum Arası Kaç Km? Tortum Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Tortum Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Tortum  Uzunkavak Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Tortum Doğumlu Ünlüler Kimler?

Uzunkavak, Erzurum ilinin Tortum ilçesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin tarihi Akkoyunlular'a dayanmaktadır, çünkü o dönemin kalıntıları bulunmaktadır. eski adı Verinkiğ olup Uzunkavak adını kavak ağaçlarının çokluğundan almaktadır. Eski kale kalıntıları, eski yerleşim yerleri, ağ mezarlar denilen alanda kimlere ait olduğu bilinmeyen mezar kalıntıları vardır. I. Dünya Savaşı'ndan önce Ermeniler ile Türkler bir arada yaşamıştır, Tortum'un en son mahallesi olup İspir'in duruköy mahallesi eski adı ile kompur ile sınırdır.
Türk kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.Genel itibarıyla karadeniz kültürü hakim olup, asker uğurlamaları yapılır, kız ve erkek tarafında iki gün olmak üzere yemekli düğünler yapılır, yılbaşı akşamları gençler toplanıp tel helvası yaparlar, kahvelerde dönerler yapılır, bayramlarda yemek verilir.
Yemekleri: Cağ kebabı, kalturun (patetes)her türlü yemeği yapılır, kuymak, mıhlama, haşıl, kavut çorbası, horis, helva, kaymak, hıh, siron, erişte, tandır ekmeği, hasuta, huslama, su böreği, ayran aşı vb.
Erzurum iline 105 km, Tortum ilçesine 60 km uzaklıktadır.Mahallenin doğu karadenizde olması dolayısıyla karasal ve karadeniz ikliminin etkileri sözkonusudur. Kışları soğuk, yazları sıcak geçer. Kışın dağlardaki kar seviyesi 1.5 metreye ulaşırken alçak kesimlerde ise daha azdır. İlkbahar ve yaz aylarında yağmur görülür. Köyümüzde yetiştirildiği sürece her türlü sebze ve meyve yetişir. Eskiden mahallesimüzde üzüm bağları bulunmaktaymış. Köyümüz su kaynakları yönünden oldukça zengindir. Ana kaynağı yedi göllerden başlayan daha sonra diğer kolları olan han deresi,hosan,yaylanın deresinin birleşmesi ile mahallenin ortasindan geçerek Tortum çayı ile birleşip Çoruh nehrine karışır. Göller ve derelerimizde kırmızı benekli şifalı ala balıklar bulunmaktadır. Ayrıca avlanmak köy halkı tarafından yasaklanmıştır.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede, ilköğretim okulu vardır. Bunun yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır ve faal durumdadır. Mahallede ayrıca ulaşımı sağlayan yol stebilize olup, elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.