Türkoğlu Hopurlu Köyü

Türkoğlu Hopurlu Köyü

Hopurlu haberleri, Türkoğlu Hopurlu köyü güncel son dakika gelişmeleri, Hopurlu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kahramanmaraş Köyleri Arasında yer alan Hopurlu Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Türkoğlu Hopurlu köyü düğünleri, gelenek Hopurlu ve görenekleri, düğün videoları, Hopurlu köyü son dakika gelişmeleri, Hopurlu köyüne özgü yemekler, Türkoğlu Hopurlu köyünün tarihi, Hopurlu köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Hopurlu köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Hopurlu Kahramanmaraş ilinin Türkoğlu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Hopurlu Köyü Resimleri ve Hopurlu köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Türkoğlu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Türkoğlu Kahramanmaraş Arası Kaç Km? Türkoğlu Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve Türkoğlu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Türkoğlu Hopurlu Köyünde doğan biri var mı? Türkoğlu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Hopurlu , Kahramanmaraş ilinin Türkoğlu ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin ismi Hopur,dan gelmektedir Hopur ise eskiden ağaçlık alanların kesilerek ya da yakılarak tarıma açılmasıyla açılan o alana hopur denilirmiş.işte mahallede de eskiden hopur açma işi sıkça olduğundan mahallenin ismi Hopurlu olarak kalmıştır. Bir rivayete göre ise hopur,un yiğit anlamına geldiğidir. Türklerden oluşan köy merkeze yakindir ve bu yüzden merkeze fazla göç vermez.

Hopurlu'nun tarihi çok eskilere dayanmaktadır. Mahallenin Kayapınar mevkisinde 8000 yıl önce kullanıldığı tahmin edilen mağaralar bulunmaktadır. Burada ayrıca Roma dönemi Nekropolü ve taşlar oyularak yapılmış yol ve merdivenler bulunmaktadır. Köy ilk çağlardan bu yana sürekli yerleşime açık olmuştur. Dulkadirli beyliği ve Osmanlı devleti zamanlarında da yerleşim alanıdır. Mahallenin ismin 1563 tarihli Maraş Tahrir defterinde Kurupınar Nahiyesi'ne bağlı "Hopur" adıyla kayıtlıdır. Dulkadir Beyliği ve Osmanlı Devleti zamanlarında köy, Maraş Ulu Camiinin kuzeyinde bulunan Nebeviyye medresesinin vakfı idi. Mahallenin bulunduğu yer, eskiden kullanılan doğu-batı ve kuzey-güney yollarını birbirine bağlayan bir kavşak noktasıdır. Adana tarafından gelip Malatya'ya ulaşan yol ve kuzeye doğru Göksun üzerinden Sivas taraflarına ulaşan yol üzerinde idi. Mahallenin batısında bulunan Orçan kalesi bunun en önemli göstergelerinden biridir..TÜRK kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Geleneklerine sahiptirler.Akrabalık bağları oldukça güçlüdür.

Mahallede kültür olarak tam bir Türk-İslam göreneği hakimdir.Köy halkı tamamıyla Türk ve Müslümandir. Mahallede düğünlerde genellikle kiz kaçırma diye tabir edilen oyunlar sıkça oynanır(idi). ancak şu anda herhangi bir oyun oynanmamaktır. Bugün köye baktığımızda Orta asya' dan gelme birçok gelenek olduğunu görürsünüz.Yemekleri ise pek yemek klasik patlıcan ekşilisi,kabak,nohut sulusudur.Kahramanmaraş il merkezine 20 km, Türkoğlu ilçesine 23 km uzaklıktadır.Hopurlu Köyü akarsular tarafından zamanla ikiye ayrılsn dag yamaçlarında kuruludur.tipik taş ve anadolu evleri vardır, topraktan yapılma anadolu evleri vardır.Mahallede bitki olarak ne kadar köylülerce hunharca katledilseler de genelde Akdeniz Meşesi ve son yıllarda devlet tarafından dikilen çam vardır. Son yıllarda ise agaçlandırma kapsamında çam bitki örtüsü meşelerin yerini almaktadır.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ayrica mahallenin gençleri artık sehir dışına çıkarak bilhassa antalya ve mugla­­­,gibi sahil şehirlerine giderek karton piyer, yağlı boya gibi inşaat işleri yaparak köy ekonomisine büyük katkı yapmaktadırlar.mahallede son yillarda zeytincilik çok hızli büyümektedir.

Mahallede ilköğretim ve orta okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. . Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfaltır. mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. . Ayrıca köye kuran kursu da açılmıştır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.