Türkoğlu Kaledibi Köyü

Türkoğlu Kaledibi Köyü

Kaledibi haberleri, Türkoğlu Kaledibi köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kaledibi köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kahramanmaraş Köyleri Arasında yer alan Kaledibi Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Türkoğlu Kaledibi köyü düğünleri, gelenek Kaledibi ve görenekleri, düğün videoları, Kaledibi köyü son dakika gelişmeleri, Kaledibi köyüne özgü yemekler, Türkoğlu Kaledibi köyünün tarihi, Kaledibi köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kaledibi köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kaledibi Kahramanmaraş ilinin Türkoğlu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kaledibi Köyü Resimleri ve Kaledibi köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Türkoğlu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Türkoğlu Kahramanmaraş Arası Kaç Km? Türkoğlu Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve Türkoğlu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Türkoğlu Kaledibi Köyünde doğan biri var mı? Türkoğlu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kaledibi , Kahramanmaraş ilinin Türkoğlu ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin tarihi fazla eski olmamakla birlikte köy eski ipek yolu üzerinde kuruludur. Mahallenin çoğunluğunu Türkmen Yörükler oluşturur . Ulaklar için inşa edilen ve halen azdaolsa kalıntıları bulunan 2 kale arasına kurulmuştur.

YÖRÜK OĞUZ TÜRKMENLERİ kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Geleneklerine sahiptirler.Akrabalık bağları oldukça güçlüdür.

Köy yemekleri arasında yüzük çorbası tirşik çeşitli börek ve tatlılar düğün törenleri üç gün sürmekte cuma günü silah sıkılarak bayrak dikilir ve dügün baslamıs olur davul ve zurna eşliginde yapılan dügünler eş dost akraba tanıdık lar ile yapılır kalabalık olurMahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Sebze ve meyvecilik köy ekonomisinde önemli yer tutmaktadır. Özellikle çilek son dönemlerde yoğun şekilde yetiştirilen tarım ürünleri arasında yer alır. Bundan başka domates, biber, taze fasulye köy ekonomisine katkı sağlayan ürünler arasındadır. Ayrıca mahallede buğday, arpa, nohut fasulye gibi ürünlerde yetiştirlmektedir. Hayvancılık son dönemlerde eskiye oranla tarımın ön plana çıkması nedeniyle daha az yapılmaktadır.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.