Türkoğlu Küçükimalı Köyü

Türkoğlu Küçükimalı Köyü

Küçükimalı haberleri, Türkoğlu Küçükimalı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Küçükimalı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kahramanmaraş Köyleri Arasında yer alan Küçükimalı Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Türkoğlu Küçükimalı köyü düğünleri, gelenek Küçükimalı ve görenekleri, düğün videoları, Küçükimalı köyü son dakika gelişmeleri, Küçükimalı köyüne özgü yemekler, Türkoğlu Küçükimalı köyünün tarihi, Küçükimalı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Küçükimalı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Küçükimalı Kahramanmaraş ilinin Türkoğlu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Küçükimalı Köyü Resimleri ve Küçükimalı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Türkoğlu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Türkoğlu Kahramanmaraş Arası Kaç Km? Türkoğlu Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve Türkoğlu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Türkoğlu Küçükimalı Köyünde doğan biri var mı? Türkoğlu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Küçükimalı , Kahramanmaraş ilinin Türkoğlu ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.mahallenin üzüzm bağları ve üzümleri meşhurdur.Yaklaşık 17 yıl önce Mahallenin Bozdoğanlı mevkiine köy halkının ve D.S.İ nin ortak katkıları ile tarımsal sulama amacıyla sulama göleti yapılmış.bu gölet syesinde mahallenin bir kısmı ile kızıleniş,ceceli ve Türkoğluna ait araziler sulanmaktadır,Mahallede küçük baş hayvancılığın yanında en son olarak hayvancılık kapsamında kurulan kooperatif aracılığıyla büyükbaş hayvancılık yapılmaktadır.ayrıca antep fıstıgıda ekonomik açıdan çok önemlidir hemen hemen herkesin fıstık tarlası mevcuttur başlıca tahılların hepsi yetişir ama su sıkıntısı nedeniyle araziler son zomanlarda boş kalmaktadır.mahallenin yakınlarına kadar dikilen çam arazisi nedeniyle küçük baş hayvan hemen hemen kalmamıştır.köy halkının çogu dişarda inşaat ve turizm bölgelerinde çalışmaktadır.son zamanlarda zeytin tarlaları artmıştır

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı yoktur . Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.Mahalleye 2007 yılında bir sağlık evi açılmıştır

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.