Türkoğlu Yavuzlar Köyü

Türkoğlu Yavuzlar Köyü

Yavuzlar haberleri, Türkoğlu Yavuzlar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yavuzlar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kahramanmaraş Köyleri Arasında yer alan Yavuzlar Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Türkoğlu Yavuzlar köyü düğünleri, gelenek Yavuzlar ve görenekleri, düğün videoları, Yavuzlar köyü son dakika gelişmeleri, Yavuzlar köyüne özgü yemekler, Türkoğlu Yavuzlar köyünün tarihi, Yavuzlar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yavuzlar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yavuzlar Kahramanmaraş ilinin Türkoğlu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yavuzlar Köyü Resimleri ve Yavuzlar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Türkoğlu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Türkoğlu Kahramanmaraş Arası Kaç Km? Türkoğlu Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve Türkoğlu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Türkoğlu Yavuzlar Köyünde doğan biri var mı? Türkoğlu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yavuzlar , Kahramanmaraş ilinin Türkoğlu ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin eski ismi, Delicek olup, Önsenhopuru mahallesine bağlıydı. Halen nüfus cüzdanlarında Önsenhopuru yazar. Anlamı Osmanlı imparatorluğu padişahlarından, Yavuz Sultan Selim adından gelmektedir. Saf bir Türk mahallesi olup daha önce Önsenhopuru'nun bir mahallesiydi.

OĞUZ-TÜRKMEN Aşireti kültür gelenek ve görenekleri ile yaşanmaktadır. Geleneklerine sahiptirler.Akrabalık bağları oldukça güçlüdür.

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi VARDIR. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. ekim 2009 itibarı ile mahallenin arazisinin sulamasında kullanılan kırk göz suyu yavuzlar mahallesi muhtarlığının girişimi ile beton kanala alınması çalışmalarına başlanmıştır VE BUGUN BÜYÜK KISMI BİTMİSTİR

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.