Ulaş Kazanpınar Köyü

Ulaş Kazanpınar Köyü

Kazanpınar Köyü haberleri, Ulaş Kazanpınar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kazanpınar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Kazanpınar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Ulaş  Kazanpınar Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kazanpınar Köyü son dakika gelişmeleri, Kazanpınar Köyü ne özgü yemekler, Ulaş Kazanpınar Köyü nün tarihi, Kazanpınar Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kazanpınar Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kazanpınar Köyü , Sivas ilinin Ulaş ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kazanpınar Köyü Resimleri ve Kazanpınar Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ulaş Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Ulaş Sivas Arası Kaç Km? Ulaş Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Ulaş Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Ulaş Kazanpınar Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Ulaş Doğumlu Ünlüler Kimler?

KAZANPINAR KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Kazanpınar, Sivas ilinin Ulaş ilçesine bağlı bir mahalledir. Nüfusunun çoğunluğu; Kocaeli, İstanbul, Adapazarı, Kayseri'de yaşamaktadır.

TÜRKMEN kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Kazanpınar Mahalleninde 10-13.07.2008 Tarihleri arası 2. "Her Köy Bir Orman Şenliği" yapılmıştır. Şölende Kızılay ile birlikte Kan Bağışı kampanyası yapılmıştır.

Yemekleri; İçli köfte, Madımak, Su böreği, Kömbe, Erişte, Ayran çorbası, Hıngel, Patates Közleme, Mumbar, Pancar Turşusu, Turşu Kavurması, Gaygana, Gilik, Subra, Ekmek ası, Kete. 

Sivas iline 52 km., Ulaş ilçesine 15 km. uzaklıktadır. Üzerinde alabalık avcılığı yapılan bir göle sahiptir ve Bakü-Tiflis Ceyhan boru hattı bu sınırlar icindedir.

Keçili deresi, Küpeli ve Patır'dan gelip, Çiğdem'e, oradan da Yapalı'daki baraja dökülmektedir.

Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.