Uzundere Altınçanak Köyü

Uzundere Altınçanak Köyü

Altınçanak Köyü haberleri, Uzundere Altınçanak köyü güncel son dakika gelişmeleri, Altınçanak köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Altınçanak köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Uzundere Altınçanak Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Altınçanak Köyü son dakika gelişmeleri, Altınçanak Köyü ne özgü yemekler, Uzundere Altınçanak Köyü nün tarihi, Altınçanak Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Altınçanak Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Altınçanak Köyü, Erzurum ilinin Uzundere ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Altınçanak Köyü Resimleri ve Altınçanak Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Uzundere Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Uzundere Erzurum Arası Kaç Km? Uzundere Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Uzundere Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Uzundere Altınçanak Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Uzundere Doğumlu Ünlüler Kimler?

Altınçanak, Erzurum ilinin Uzundere ilçesine bağlı bir mahalledir.

Türk gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.Mahallenin en önemli yemeklerinin başında Erzurum bölgesinde çokça yenen mantı ilk akla gelenlerdendir. Ayrıca mahallede çok sıklıkla cağ kebabı tüketildiği de bilinmektedir, ete verilen önem çok fazladır.
Erzurum iline 98 km, Uzundere ilçesine 12 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ayrıca seracılık son yıllarda çok gelişmiştir. Köy meyve sebze yönünden pilot bölge olarak bilinir. Bölgenin en büyük gelir kaynağı olarak bilinen kum ocağı elinden alındığı için mahallede açlık baş göstermiştir ancak Muhtar Yaşabey Kurt'un büyük özverili çalışması sonucu kum ocağı tekrar köy tüzel kişiliğine geçmiştir.
Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi olup kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.