Uzundere Cevizli Köyü

Uzundere Cevizli Köyü

Cevizli Köyü haberleri, Uzundere Cevizli köyü güncel son dakika gelişmeleri, Cevizli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Cevizli köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Uzundere Cevizli Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Cevizli Köyü son dakika gelişmeleri, Cevizli Köyü ne özgü yemekler, Uzundere Cevizli Köyü nün tarihi, Cevizli Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Cevizli Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Cevizli Köyü, Erzurum ilinin Uzundere ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Cevizli Köyü Resimleri ve Cevizli Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Uzundere Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Uzundere Erzurum Arası Kaç Km? Uzundere Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Uzundere Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Uzundere Cevizli Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Uzundere Doğumlu Ünlüler Kimler?

Cevizli, Erzurum ilinin Uzundere ilçesine bağlı bir mahalledir.Eski adı Ğathga'dır.Köy hayvancılık, çiftcilik ve tarımla ugraşmaktadır. Gezilmeye değer tarihi yerleri vardır. Köyümüzün kendine has yemekleri mevcuttur ve Erzurumun en güzel köylerinden biridir.
Erzurum il merkezine 116 km, Uzundere ilçesine 30 km uzaklıktadır.iki dagın arasında yeşil alanları ve temiz orman havasına sahip bir köydür.Mahallenin iklimi, karasal iklim fakat karadeniz iklimide görülmektedir
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. köy arıcılık, hayvancılık, meyve ve sebzecilikle ugraşmaktadır. mahallenin nüfusunun çoğunlugu büyükşehirlerde yaşamaktadır.
Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı yoktur sağlık evi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol [stabilize] olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
1
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.