Uzunköprü Salarlı Köyü

Uzunköprü Salarlı Köyü

Salarlı Köyü haberleri, Uzunköprü Salarlı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Salarlı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uzunköprü köyleri arasında yer alan Salarlı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Uzunköprü Salarlı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Salarlı köyü son dakika gelişmeleri, Salarlı köyüne özgü yemekler, Uzunköprü Salarlı köyünün tarihi, Salarlı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Salarlı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Salarlı , Edirne ilinin Uzunköprü ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Salarlı Köyü Resimleri ve Salarlı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Edirne Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Edirne Hava Durumu? Edirne Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Edirneli iseniz  Edirne Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Edirneli Ünlüler arasında Uzunköprü Salarlı Köyünde doğan biri var mı? Uzunköprü Doğumlu Ünlüler Kimler?

Salarlı, Edirne ilinin Uzunköprü ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün adıyla ilgili çeşitli iddialar ortaya atılmıştır. Halkın büyük çoğunluğu eski akıncı beylerinden Salar Bey'in adı verildiğini düşünse de tarihte bu akıncı beyinin adının geçtiği bir kaynak görülmemiştir. Diğer iddia ise, Türk Halklarından olan Salarlar 'dan geldiği sanılmaktadır.

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri yılda bir kez ilkbahar zamanında dallık tabir edilen mesire alanında toplanmak suretiyle piknik ve çeşitli eğlenceler yapılmaktadır.Bu vesile ile gurbette bulunan birçok hemşehrimiz bir araya gelmektedir.Aynı zamanda köyün düğünleri de çok renkli ve eğlenceli geçmektedir, düğünler kına gecesi ile kız evinde başlar,bu gece ağırlıklı olarak hanımların eğlencesidir gecenin ilerleyen saatlerinde yüksek yüksek tepelere ev kurmasınlar türküsüyle geline kına yakılır kınanın sonunda damat gelini kucağında içeriye taşır,daha sonra damadın arkadaş ve köy gençleriyle oyun havalarında oynamasıyla gece sona erer ertesi gün düğün damat evinde başlar masalar kurulur gelen tüm erkek misafirlere çeşitli ikramlarda bulunulur, köy gençliği köy odasından çalgılar eşliğinde sancak getirme merasimi yapar istiklal marşımız okunarak sancak yola çıkar gençler oynayarak damadın evine gelir,yemekler yenilip meyler içildikden sonra gelin alayı toplanır oynaya oynaya gelin evine gidilir gelinin babası kuşak bağlama adetini yaptıktan sonra gelin takıya tutulur daha sonra gelin alınıp oynayarak damadın evine doğru yola çıkar bazen bu süreç saatler almaktadır.Damat evine yaklaşınca bir haberci daha önceden gelin hanımın hazırladığı bir hediyeyi damada ulaştırır gelin yakındır müjdesini verir bahşişi alır.Gelin damat evine gelince damat annesi şeker, para, buğdayı bolluk ve bereket getirmesi için ahalinin üzerine saçar,daha sonra damat gelin ile takıya çıkarken şeker saçarak takıya başlanır bundan sonra bütün halka çorba,kuru fasulye,et yağnisi,pilav ve zerdeden oluşan düğün yemeği yedirilerek düğün sona erer.

   köyün kaz etinden yapılan mantısı,patlıcandan yapılan mamzanası,sütlerinden yapılan sütlaçları çok lezzetlidir.

Edirne iline 73 km, Uzunköprü ilçesine 6 km uzaklıktadır.Salarli köyü ergene ovasına cok yakındır.Köyün diğer arazileri hafif tepelik bir şekildedir.Bu tepecikler miyosen ve olugosen devrinde oluşmuş yükseltilerdir.Köyün girişinde bir koruluk vardır.Koruluğun vejetasyonunu meşe ağaçları ve ormanaltı formasyonuna ait kısa boylu bodur ağaççıklar oluşturur.Köy içerisinden debisi sonbahar ve kış aylarında artan bir dere geçmektedir.

Köyün iklimi, Trakya karasal iklimi etki alanı içerisindedir.Ergene Havzasında yer alan köyde kışlar soğuk yazlar ise sıcak geçmektedir.Kuru ayaz sıkça yaşanmaktadır.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Tarım arazilerinin verimsizleşmesi maliyetlerin artması göçe sebebiyet vermiştir.Ergene'nin suyunun kirli olması ve tarım da sulamanın azalmasıyla birlikte geçmiş yıllara göre verimde azalmalar olmuştur.Hayvancılık, köy içinde pek gelişmemiştir.Modern hayvancılık yapılmamaktadır.Tesis sayısı yok denecek kadar azdır.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır, kanalizasyon şebekesi kurulmuştur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik , sabit telefon ve internet bağlantısı vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.