Vezirköprü Elbeyi Köyü

Vezirköprü Elbeyi Köyü

Vezirköprü Elbeyi Köyü haberleri,Elbeyi köyü güncel son dakika gelişmeleri,Elbeyi köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler,Samsun Köyleri Arasında yer alan Elbeyi köyünde vefat edenler,köyün eski adı haberimizde.

Vezirköprü  Elbeyi köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Elbeyi köyü son dakika gelişmeleri, Elbeyi köyüne özgü yemekler, Vezirköprü  Elbeyi köyünün tarihi, Elbeyi köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Elbeyi köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Vezirköprü  , Samsun ilinin İlkadım ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız  Elbeyi Köyü Resimleri ve  Elbeyi köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İlkadım Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Vezirköprü   Samsun Arası Kaç Km? İlkadım Hava Durumu? Samsun Köyleri ve İlkadım  Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizde ki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Samsun'lu  iseniz Samsun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Samsun Ünlüler arasında  Vezirköprü  Elbeyi Köyünde doğan biri var mı? Vezirköprü   Doğumlu Ünlüler Kimler?

ELBEYİ  KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Elbeyi  , Samsun ilinin Vezirköprü  ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin kuruluşu çok eski tarihlere dayanmakla birlikte, tam zamanı bilinmemektedir. Tokat ilinin Erbaa ilçesinden türkmen olan 3 hane olarak buraya gelen kişiler yerleşimlerini tamamlayarak mahallenin oluşumunun ilk temellerini atmışlardır. Bu kişilere hitaben mahallenin ismi bir dönem Erbaalılar olarak adlandırılmış, zamanla bu isim değişimlere uğramış ve köy bugünkü ismi olan Elbeyi adıyla anılmaya başlanmıştır.

[GELENEKLER] Köy Düğünleri: Köy ve çevresinde nişan takma, kına yakma ve gelin alma olarak belirlenen üç bölümde düğünler gerçekleşmektedir. Mahallede düğünler büyük bir şenlik havasında geçmekte ve eğlenceler birkaç güne yayılarak sürmektedir. Eğlenceye gelin almaya gidilecek günün öncesi gecede başlanır ve gece yarısına kadar devam eder, ertesi gün gelin almaya gidecek olanlar belirlenir ve genelde traktör, minibüs v.b. araçlarla topluca gidilir. Gelin kendi evinden alınıp damadın evine getirilir. Gelin geldikten sonra yapılan ikinci işlem takı merasimidir. Genelde takı olarak verilen şeyler altın ve çeşitli ev eşyası özellikle de mutfak eşyasıdır. Burada amaç yeni evli çiftlere destek vererek onların Bir ölçüde rahat etmelerini sağlamaktadır. Gelin geldikten sonra eğlenceler bir süre daha devam eder ve daha sonra düğün sona erer. Bulgurluk: Köy halkı, genelde yarmalık ve bulgurluk yapacağı zaman buğdaylar ortak bir yerde toplanır mahallenin ileri gelen kadınları liderliğinde tüm hanelerin ihtiyacını karşılayacak şekilde çalışır. Bayramlaşma: Mahallede bayramlaşma toplu bir şekilde yapılmaktadır. Bayram namazından çıkan kişiler en yaşlısı en başta olmak üzere sıralanır ve herkes sırasıyla birbiriyle bayramlaşır. Buradaki amaç dargınları barıştırmaktır.Samsun iline 123 km, Vezirköprü ilçesine 8 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallede, içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi de yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.