Vezirköprü İncesu Köyü

Vezirköprü İncesu Köyü

Vezirköprü İncesu Köyü haberleri,İncesu köyü güncel son dakika gelişmeleri,İncesu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler,Samsun Köyleri Arasında yer alan İncesu köyünde vefat edenler,köyün eski adı haberimizde.

Vezirköprü  İncesu köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, İncesu köyü son dakika gelişmeleri, İncesu köyüne özgü yemekler, Vezirköprü  İncesu köyünün tarihi, İncesu köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, İncesu köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Vezirköprü  , Samsun ilinin İlkadım ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız  İncesu Köyü Resimleri ve  İncesu köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İlkadım Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Vezirköprü   Samsun Arası Kaç Km? İlkadım Hava Durumu? Samsun Köyleri ve İlkadım  Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizde ki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Samsun'lu  iseniz Samsun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Samsun Ünlüler arasında  Vezirköprü  İncesu Köyünde doğan biri var mı? Vezirköprü   Doğumlu Ünlüler Kimler?

İNCESU KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

İncesu  , Samsun ilinin Vezirköprü  ilçesine bağlı bir mahalledir.

1877'deki 93 Harbi'nden bu yana var olan bir mahalledir. Kafkasya'dan gelen aileler yerleşmişlerdir.Mahallede ulusal bayramlar okulda kutlanır. Dini bayramlarda gurbette olan insanlar köye gelirler. Arefe günleri mezarlıklar ziyaret edilir. Çocuklar şeker toplamaya giderler. Düğünlerinde, düğünden bir gece önce kına gecesi yapılır, daha sonra düğün günü bütün misafirlere yemek ikram edilir. Mahallenin en meşhur yemekleri mamis ve keşkektir.Samsun iline 129 km, Vezirköprü ilçesine 14 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. İncesu Köyü süpürgesi ile meşhurdur; mahallede yetiştirilen süpürge bitkisi güzün hasat edilir, sonrasında bu mahallede el emeği ile evlerde kullanılan süpürgeler imal edilir. Bunun yanı sıra mısır, buğday, şeker pancarı ile sebze ve meyve yetiştiriciliği de yapılmaktadır.Mahallede, içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi, İnternet ağı mevcuttur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan 14 km'lik yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.