Vezirköprü Kaplancık Köyü

Vezirköprü Kaplancık Köyü

Vezirköprü Kaplancık Köyü haberleri,Kaplancık köyü güncel son dakika gelişmeleri,Kaplancık köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler,Samsun Köyleri Arasında yer alan Kaplancık köyünde vefat edenler,köyün eski adı haberimizde.

Vezirköprü  Kaplancık köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kaplancık köyü son dakika gelişmeleri, Kaplancık köyüne özgü yemekler, Vezirköprü  Kaplancık köyünün tarihi, Kaplancık köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kaplancık köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Vezirköprü  , Samsun ilinin İlkadım ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız  Kaplancık Köyü Resimleri ve  Kaplancık köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İlkadım Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Vezirköprü   Samsun Arası Kaç Km? İlkadım Hava Durumu? Samsun Köyleri ve İlkadım  Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizde ki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Samsun'lu  iseniz Samsun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Samsun Ünlüler arasında  Vezirköprü  Kaplancık Köyünde doğan biri var mı? Vezirköprü   Doğumlu Ünlüler Kimler?

KAPLANCIK KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Kaplancık  , Samsun ilinin Vezirköprü  ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin adının 1990'lı yıllarda 50-60 yaşlarındaki ihtiyarlar bu mahallenin sulakbitkili böğürtlenlik ve sincaplık olduğunu ve buralarda kaplanların yaşadığı söylemişlerdi. Bu da bizim o yıllardaki ilkokul öğretmeni İsmail CANSIZ'ın mahallenin yaşlılarına sorulmak üzere verdiği ev ödevi idi, doğruluğu tartışılır.Eğer sizde Kaplancık Köyü'nü gezip görmek istiyorsanız hemen Samsun/Vezirköprü ilçesinden Kaplancık mahallesine gelin.Mahallenin gelenekleri arasında imece usulü çalışarak iş ve manevi yöndende geride kalmış komşuların ve çevre köy halklarının yardımlarına koşacak kadar alınan aile terbiyeleri,insana olan sevgileri ve dini inanışlarınında buna büyük katkıda bulnmuştur. ayrıca eskilere dayanan geleneklere eklenecek düğün merasimlerinin önceleri bir hafta olduğu fakat zaman ve teknolojiye yenik düşerek 2 gine düşmüş bir gelenektir. düğünlerindeki davul zurna çalgıları bir gelenek haline gelmiş çevre köylerde teknolojik çalgıların kullanılmaya başlamasına rağmen bu mahalleden başka yerlere göç eden köylülerinde davul zurna çalgılarını tercih etmeleride bir ayrıcalık olmaya devam etmektedir.Mahallede 1898 tarihli turistlik bir ahşab camii vardır.tamamen çivisiz olup zamanımızda halen sapasağlamdır.Samsun iline 134 km, Vezirköprü ilçesine 19 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallede, içme suyu şebekesi vardır ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi de yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol 16 km'si asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.Camisi 2012 yılında başlanıp 2013 yılında tamamlanmştır.köy su bakımından çok zengindir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.