Vezirköprü Ovacık Köyü

Vezirköprü Ovacık Köyü

Vezirköprü Ovacık Köyü haberleri,Ovacık köyü güncel son dakika gelişmeleri,Ovacık köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler,Samsun Köyleri Arasında yer alan Ovacık köyünde vefat edenler,köyün eski adı haberimizde.

Vezirköprü  Ovacık köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ovacık köyü son dakika gelişmeleri, Ovacık köyüne özgü yemekler, Vezirköprü  Ovacık köyünün tarihi, Ovacık köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ovacık köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Vezirköprü  , Samsun ilinin İlkadım ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız  Ovacık Köyü Resimleri ve  Ovacık köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İlkadım Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Vezirköprü   Samsun Arası Kaç Km? İlkadım Hava Durumu? Samsun Köyleri ve İlkadım  Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizde ki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Samsun'lu  iseniz Samsun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Samsun Ünlüler arasında  Vezirköprü  Ovacık Köyünde doğan biri var mı? Vezirköprü   Doğumlu Ünlüler Kimler?

OVACIK KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Ovacık  , Samsun ilinin Vezirköprü  ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin tarihi; Ovacıkmahallesi kurulmadan önce tarihte ermenilerin yaşadıgına dair rivayetler mevcut, ihtiyar grubunun bilgilerine göre bundan önce kıran köy diye bir köy varmış vede bu mahallenin birde eski mezarlık diye bilinen bir mezarlıgı var. Kıranmahallenin ücyüz metre uzagındada dede mezarlıgı var mahallenin tarihi bu gecmiş tarihten bulunur. Arkeolojik araştırmalar ile daha iyi neticeler alınabilir.Mahallenin yemekleri sütlü corba, hindili plav, bulgur plavı, erişte makarnası, vede keşkek mahallenin gelenekleri:Her yaz köylü ile beraber İstanbul Ovacıklılar derneği mahallede tatil amaclı gelinip mevlidi şerif okutulur misafirler toplu halde yemek yerler yemeklerde keşkek vede yahnidir akşamda gencler kendi aralarında davul zurna eşliginde eglenirler vede hep beraber ertesigünü piknik yapılır yaylada mahallenin görenekleri her bayram gurbettekiler köye dönüş yapar ve mahallede toplu halde bayram namazı kılınır ve cami cıkışında kücükler büyüklerin ellerini öperler vede toplu halde mezarlıklar ziyaret edilir ve eve dönüşye her insan yanına bir insan alır yemekler yenilir bu görenek senelerden beri devam eder vede mahallenin eski hafızlarından hüseyin hafız icin mahallenin caminsinde ögle namazından sonra topluca dua yapılır allah mekanını cennet eylesin hüseyin hafız hocanın aynı zamanda mahallenin camisinin ismide ovacıkmahallesi hüseryin hafız camisidir.Samsun iline 125 km, Vezirköprü ilçesine 10 km uzaklıktadır. Doğusunda Hayranlı,Kuzeydoğusunda Arıca,Batısinda Samalan,Kuzeybatısinda Karli,İncesu ,Güneyde Çamlı Konak bulunmaktadır. Ovacık sınırları içinde bulunan Kanlı göl ve Mamru göl tam bir doğa harikasıdır. Fakat kuraklıktan ve ilgisizlikten oda nasibini almıştır. Ayrıca kel tepe,kaya,tepe insanların manzarayı seyretmek için gittiği uğrak yerlerdendir.Komşu köylerin ormanlarına arada göz diksekte, ormanlarını kessekte (tebrikler süper itiraf, yazık ama o kestiğiniz ormanlara 30 yıldır ağaç yetişmiyor) akrabalıktan dolayı güzel ilişkiler içinde komşuluğunu sürdürmektedir.Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.