Vezirköprü Sarıdibek Köyü

Vezirköprü Sarıdibek Köyü

Vezirköprü Sarıdibek Köyü haberleri,Sarıdibek köyü güncel son dakika gelişmeleri,Sarıdibek köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler,Samsun Köyleri Arasında yer alan Sarıdibek köyünde vefat edenler,köyün eski adı haberimizde.

Vezirköprü  Sarıdibek köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sarıdibek köyü son dakika gelişmeleri, Sarıdibek köyüne özgü yemekler, Vezirköprü  Sarıdibek köyünün tarihi, Sarıdibek köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sarıdibek köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Vezirköprü  , Samsun ilinin İlkadım ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız  Sarıdibek Köyü Resimleri ve  Sarıdibek köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İlkadım Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Vezirköprü   Samsun Arası Kaç Km? İlkadım Hava Durumu? Samsun Köyleri ve İlkadım  Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizde ki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Samsun'lu  iseniz Samsun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Samsun Ünlüler arasında  Vezirköprü  Sarıdibek Köyünde doğan biri var mı? Vezirköprü   Doğumlu Ünlüler Kimler?

SARIDİBEK KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Sarıdibek  , Samsun ilinin Vezirköprü  ilçesine bağlı bir mahalledir.

1200 lü yıllarda soruk beyin yerleşmesiyle soruk diye anılmıştır Soruk Bey yörük beyidir karalı oğmağının kınık aşiretinin beyi olan Soruk Bey.Yöresine has örf ve adetlerine özgü bir kültürü vardır. Mahallede halen başlık parası alınmaya devam edilmekte olup, kızların gelinlikleri yöresel kıyafetleridir. Kadınlar belleme ismini verdikleri şalvara benzeyen koyu yeşil ve koyu kırmızı renklerden oluşan etekler giymektedirler.Samsun iline 152 km, Vezirköprü ilçesine 42 km uzaklıktadır.Karasal iklim özelliklerine yakın bir iklim hüküm sürmektedir.Mahallenin ekonomisi çoğunlukla mevsimlik inşaata ve tarıma dayalıdır. Köy erkeklerinin büyük çoğunluğu mevsimlik inşaat işçisi olarak Ankara ve Aydın illerinde çalışmaktadırlar.Mahallede, içme suyu şebekesi hazırlanmaktadır çok yakında hizmete girecektir kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi var fakat aktif bir şekilde kullanılmamaktadır ve sadece salı günleri mobil hizmet olarak aile hekimi köye gelerek hastaları muayene etmektedir. Mahalleye ulaşımı sağlayan yola, Temmuz 2011 itibarıyla mıcırlı asfalt yapılmıştır. Sarıdibekten, her sabah ilçeye minibüsler kalkmakta olup ulaşım sorunu bulunmamaktadır. Mahallede elektrik, sabit telefon ve adsl vardır. Özellikle kış aylarında yaşam şartları oldukça zorludur ve hemen her gün elektrik kesintisi olmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
1
1
0
1
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.