Vezirköprü Susuz Köyü

Vezirköprü Susuz Köyü

Vezirköprü Susuz Köyü haberleri,Susuz köyü güncel son dakika gelişmeleri,Susuz köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler,Samsun Köyleri Arasında yer alan Susuz köyünde vefat edenler,köyün eski adı haberimizde.

Vezirköprü  Susuz köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Susuz köyü son dakika gelişmeleri, Susuz köyüne özgü yemekler, Vezirköprü  Susuz köyünün tarihi, Susuz köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Susuz köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Vezirköprü  , Samsun ilinin İlkadım ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız  Susuz Köyü Resimleri ve  Susuz köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İlkadım Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Vezirköprü   Samsun Arası Kaç Km? İlkadım Hava Durumu? Samsun Köyleri ve İlkadım  Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizde ki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Samsun'lu  iseniz Samsun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Samsun Ünlüler arasında  Vezirköprü  Susuz Köyünde doğan biri var mı? Vezirköprü   Doğumlu Ünlüler Kimler?

SUSUZ KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Susuz  , Samsun ilinin Vezirköprü  ilçesine bağlı bir mahalledir.

Önceden mahallede su olmadığından köylü suyu kuyulardan evlere taşıdıklarından adı Susuz mahallesi kalmıştır.Susuz mahallesinin kültürel yapısı,HİTİTLER dönemine kadar uzanmakta olan tarihiyle ören kasabası adı altında şu anda örene mahallesi bulunmaktadır örene yerleşkesinde ve civarlarında çanak çömlek testi kalıntılarına raslamak mümkündür göğem yaylası nal deliği ve değirmen deresi civarında hititler dönemini tevsirlerine uygun mezar kalıntıları bulunmakta yörede mezarlardan kıymetli ve yarı kıymetli eşyalarada raslamak mümkündür.Mezarların yapısına bakıldığında müslüman mezarı olmadığı anlaşılmaktadır.Türk adet görenekleri kapsamında sayılabilecek davul zurna ile düğün bayramlarda ve önemli günlerde kullanılmak üzere köy odası mevcuttur.Civar komşu olan kızıl kese KIZILKİLİSE mahalleside gayri müslimlerin de yaşadığı yerleşke olduğuna dair bir enstantene sayılabilir. Köy, Yukarı Susuz ve Aşağı Susuz olmak üzere ikiye ayrılır. Aşağı susuz tek mahalle Yukarı susuz altı mahalledir. Aşağı susuz ile Yukarı susuz arası 6 km dir. Susuz mahallesinin mahallelerinin isimleri şunlardır:İNCİRCİK,ÇALTILOĞLU,SALUR,KARAAHMET,ÖRENE,BALLIK ve AŞAĞI SUSUZ dur.Susuz mahallesinin VEZİRKÖPRÜ ye uzaklığı 52 km dir. Aşağı susuz mahallesinin önce ozan güneyi adı ile tabir edilen mevkide olduğu; kızılırmağa yakınlığı sebebiyle suya giren çocukların boğulmasından dolayı da mahallenin ozan güneyinden 3,5 km kadar yukarı taşınmış olduğu bilinmektedir.2011 yılında ise boyabat barajı dolayısı ile büyük bir kısmı su altına kalan aşağı susuz mahallesi büyük bir göç vermiş göç etmeyen köylüler ise madal deresi adı verilen mevkii ye taşınmıştır.Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım orman ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede ilköğretim okulu VARDIR. Mahallede, içme suyu şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi de yoktur. Mahallede kanalizasyon yoktur.Mahalleye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. 4 adet lköğretim okulu ve 7 adet cami vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
1
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.