Zihin Açan Dualar

Zihin Açan Dualar

Zihin açan dualar hangileridir? Zihin açıklığı için hangi dua okunur, Zeka ve hafızanın gelişmesi için okunacak dualar, Unutkanlıktan kurtulmak için hangi dualar okunabilir?

Zihin açan dualar hangileridir? Zihin açıklığı için hangi dua okunur, Zeka ve hafızanın gelişmesi için okunacak dualar, Unutkanlıktan kurtulmak için hangi dualar okunabilir?

Zihin açma duası, sınavda başarılı olmak, hafızayı güçlendirmek ve zihin açıklığı için faydalanılabilecek birçok dua vardır. Bu duaları okumak alışkanlık haline getirilerek sınavlarda başarı sağlamak mümkün olmaktadır. Ancak bu tür dualar Allah'a tam bir bağlılıkla ve içtenlikle okunmalıdır. Sınava girecek bir öğrenciyi ele alırsak sınav öncesi fiili duayı yerine getirmelidir ki kavli duasının bir anlamı olsun. Fiili dua sınavda çıkacak konuların çalışılması, testlerin çzümü ve deneme sınavlarınının yapılmasıdır. Bu fiili dua yapıldıktan sonra kavli yani sözlü bir şekilde Allah' tan başarı istemek yerinde olacaktır. Aksi halde bir fayda sağlanamaz.

Sınavda Başarılı Olmak İçin Okunacak Ayeler

sinavda-basarili-olmak-icin-okunacak-dua.jpg

sinavda-basarili-olmak-icin-okunacak-dua-2.jpg

Anlamı: Ey Rabbim! Göğsümü aç, genişlet, işimi kolaylaştır. Dilimde bulunan düğümü, çöz de sözümü anlasınlar. (TAHA 25-28)

sinavda-basarili-olmak-icin-okunacak-dua-3.jpg

Anlamı: "Rabbim! Girilecek yere doğrulukla girmemi, çıkılacak yerden de doğrulukla çıkmamı sağla, bana tarafından yardımcı bir güç ver!" (İSRA- 80) 10 defa

Sınavda Başarılı Olmak İçin Okunacak Dualar

sinavda-basarili-olmak-icin-okunacak-dua-4.jpg

Anlamı: “Allah’ım! Bana öğrettiğin şeyleri hakkımda faydalı eyle, bana fayda verecek şeyleri öğret, beni, bana fayda verecek ilim ile nasiplendir.” (Hâkim, De’avât, No: 1879, I, 510)

sinavda-basarili-olmak-icin-okunacak-dua-5.jpg

Anlamı: “…Rabbim, ilmimi artır.” (Tâ Hâ Sûresi 114)

SALATEN TÜNCİNA DUASI

Salaten Tüncina Duası (Salat-ı münciye), tehlikeli ve sıkıntılı zamanlarda bu duayı okuyan kimse hem dünya hem de ahiretin sıkıntılarından kurtulur. Bütün kaza ve musibetlere karşı bu salaten tüncina duasını okumaya devam eden, düşmanların, hasetçilerin şerlerinden ve vesveselerinden korunur.

Duanın okunuşunda ve anlamında Peygamber Efendimiz’e (s.a.v.) salavat getirilmektedir. Kişinin, bir isteğinin yerine gelmesini Allah’tan isteyeceği vakit;

“Allah’a hamd edip Hz. Peygamber (s.a.v.)’e salât-u selamda bulunması” tavsiye edilir (Ebû Davud)

 

salaten-tuncina.jpg

"Allâhumme salli alâ Seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli Seyyidina Muhammedin salâten tüncînâ bihâ min-cemî'il-ehvâli vel âfat. Ve takdî lenâ bihâ cemîal hâcât ve tutahhirunâ bihâ min-cemîi's-seyyiât ve terfe'unâ bihâ ındeke a'lâ'd-deracât ve tubelliğunâ bihâ aksâ'l-ğayât min cemiîl-hayrâti fî'l-hayâti ve ba'del-memât birahmetike Yâ erhame'r-rahimîn. Hasbunellahu ve ni'mel vekîl, ni'mel mevlâ ve ni'me'n-nasîr. Ğufraneke rabbenâ ve ileyke'l-masîr."

Anlamı:

"Allah'ım! Efendimiz Muhammed'e (asm) ve onun Ehl-i beytine salât eyle. Bu salâvat o derece değerli olsun ki: Onun hürmetine bizi bütün korku ve belalardan kurtarırsın. Bizim ihtiyaçlarımızı o salâvat hürmetine yerine getirirsin, bizi bütün günahlardan bu salâvat hürmetine temizlesin, o salâvat hürmetine bizi derecelerin en üstüne yüceltirsin, o salâvat hürmetine hayatta ve öldükten sonra düşünülebilecek bütün hayırlar konusunda gayelerin en sonuna kadar ulaştırırsın. Ey merhametlilerin merhametlisi, bize bunları merhametinle nasip eyle. Allah Tealâ bize kafidir ve ne iyi bir dost, ne iyi bir vekildir. Ey Rabbimiz, senin mağfiretini dileriz, dönüş yalnız sanadır."

SINAVDA BAŞARILI OLMAK İÇİN DUALAR

- Hasbiyallahu lâ ilâhe illâ Hû, aleyhi tevekkeltu ve Huve rabbül arşıl azîm. (sınavda başarı için 7 kez okunabilir.)


- Sınavda unutkanlık olmaması için 19 defa

Bismillahirrahmanirrahim, Ferdün, Hayyün, Kayyûmun, Hakemun, Adlün, Kuddûsün. İyyâke na'büdü ve iyyâkenesta'în. İnnâ fetahnâ leke fethan mubînâ.” okunabilir.

Unutkanlıktan kurtulmak ve zekânın açılması için bu dua okunur:

"Bismillâhirrahmânirrahîm, Ferdün, Hayyün, Kayyûmun, Hakemun, Adlün, Kuddûsün(1). İyyâke na'büdü ve iyyâkenesta'în.(2) İnnâ fetahnâ leke fethan mubînâ."(3) On dokuz defa okunacak.

"Ya kebîrü entellezî lâ tehdil ukûlü livasfi azametih."(4) Bin defa okunacak. Sonra; "Subhane rabbiyel a'la." (5) denecek. Sonra, "Sübhane men hüve külle yevmin hüve fi şe'nin." (6) okunacak.

Bundan sonra ihtiyaç neyse o söylenecek ve şunlar okunacak.: "Ya ğıyâsel müsteğîsîne velâ havle velâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm."(7) (Mecmuatü'l-Ahzab)

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum