Altıeylül Akçaköy Köyü

Altıeylül Akçaköy Köyü

Akçaköy Köyü haberleri, Altıeylül Akçaköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Akçaköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Balıkesir Köyleri Arasında yer alan Akçaköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Altıeylül Akçaköy Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Akçaköy Köyü son dakika gelişmeleri, Akçaköy Köyü ne özgü yemekler, Altıeylül Akçaköy Köyü nün tarihi, Akçaköy Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Akçaköy Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Akçaköy Köyü, Balıkesir ilinin Altıeylül ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Akçaköy Köyü Resimleri ve Akçaköy Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Altıeylül Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Altıeylül Balıkesir Arası Kaç Km? Altıeylül Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Altıeylül Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Altıeylül Akçaköy Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Altıeylül Doğumlu Ünlüler Kimler?

Altıeylül ilçesine bağlı bir mahalledir.1800'lü yıllarda Bigadiç ilçesinin Tufullar mahallesinden ayrılan Yörük veliler, Hacı Hasanlar ve Kel Ağalar liderliğindeki Akçakız obasının, şu anda mahallenin bulunduğu yere gelerek Türkmen Tepesi'nin eteğine yerleşerek zamanla büyümüş ve Akça adını almıştır. Osmanlı Devleti döneminde mahallenin adı Akça'dır. Cumhuriyetle birlikte mahallenin adı Akçaköy olmuştur[1].
Şehir merkezine 27 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Hemen yanında bulunan İkizce Tepeler Barajı'nın etkisiyle daha ılıman bir iklime sahiptir.
Özellikle genç nüfusun Tarım ve hayvancılıkta gelirin düşmesi sebebiyle şehir merkezine yoğun bir göç vermektedir. Kalan nüfusun çoğunluğu 40 yaş ve üzerindedir.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.