Alucra Aktepe Köyü

Alucra Aktepe Köyü

Aktepe Köyü haberleri, Alucra Aktepe köyü güncel son dakika gelişmeleri, Aktepe köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Giresun Köyleri Arasında yer alan Aktepe köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Alucra Aktepe Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Aktepe Köyü son dakika gelişmeleri, Aktepe Köyü ne özgü yemekler, Alucra Aktepe Köyü nün tarihi, Aktepe Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Aktepe Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Aktepe Köyü, Giresun ilinin Alucra ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Aktepe Köyü Resimleri ve Aktepe Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Alucra Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Alucra Giresun Arası Kaç Km? Alucra Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Alucra Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Alucra Aktepe Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Alucra Doğumlu Ünlüler Kimler?

Aktepe , Giresun ilinin Alucra ilçesine bağlı bir köydür.

Aktepe köyü eski adıyla Zil olarak 1514 yılında kurulmuştur.Trabzon sancaktarı tarafından topraklar çayırlar, otlaklar, meralar ve yaylalar verilerek kurulmuştur. 1514 yılına 4 hane olan köy daha sonra 1572 yılında 12 haneye daha sonra da gelişerek çoğalmıştır.

Giresun iline 145 km, Alucra ilçesine 7 km uzaklıktadır.Ormanlık alanlar hakimdir.Bölgenin en yüksek dağı Çal Dağı'dır.

Köyün iklimi, Karasal İklim etki alanı içerisindedir.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Yolları normal yollardır. İçme suyu her mahallenin kendi içindeki çeşmelerden karşılanmaktadır. Sağlık ocağı vardır yalnız pek kullanılmaz.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.