Alucra Gürbulak Köyü

Alucra Gürbulak Köyü

Gürbulak Köyü haberleri, Alucra Gürbulak köyü güncel son dakika gelişmeleri, Gürbulak köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Giresun Köyleri Arasında yer alan Gürbulak köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Alucra Gürbulak  Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gürbulak  Köyü son dakika gelişmeleri, Gürbulak  Köyü ne özgü yemekler, Alucra Gürbulak  Köyü nün tarihi, Gürbulak  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gürbulak  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Gürbulak  Köyü, Giresun ilinin Alucra ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gürbulak Köyü Resimleri ve Gürbulak Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Alucra Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Alucra Giresun Arası Kaç Km? Alucra Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Alucra Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Alucra Gürbulak  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Alucra Doğumlu Ünlüler Kimler?

Gürbulak , Giresun ilinin Alucra ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün tarihi 500'lü yılllara dayanmaktadır. Çalgani Yakup Baba türbesi bunun göstergesidir. Köyde bir kale, bir han, iki türbe ve bir de kilise bulunmaktadır. Köy, Alucra'nın en eski köylerinden biridir. Köyün günümüze kadar çok yayla degiştirdiği bilinmektedir. Köyün yaşlılarından başkası Magbar Ağzı'nı duymamıştır. Magbar Ağzı'na Ermenilerin ya da Türk askerinin silah sakladıkları bilinmektedir. Köyün şu anda bulunduğu yerde bir tane han vardır. Köyün şu andaki yerine göçerken bugün bulunduğu yerde çok enkaz çıkarılmıştır. Köyde tarihi çok eski olan bir çeşme vardır. Tarihi 1356 yılında yapılmıştır. Birinci Dünya Savaşı yıllarında bölgeden askere gidenlerin ancak pek azı geri dönebilmiştir. Köyde 5 tane kabristan bulunmaktadır. Bunların oluşumu, adlandırılışı yahut hangi kavme ya da millete ait olduğu konusunda kesin bir bilgi olmamakla beraber çeşitli rivayetler vardır. Köye 2 tane camii bulunmaktadır. Bir tanesi 1976 yılında yapılmıştır. Bir tanesi ise 1970 yılından önce yapıldığı köyün yaşlıları tarafından bilmektedir.

Köyün ilk ismi "Ciran" dır. İkinci ismi "Çubuklu" dur. Üçüncü ismi "Fegas" tır. Şu anki ismi "Gürbulak" tır. Bu ismin konmasının sebebi köyde çok su kaynağının bulunmasıdır.

Köyde yılda bir "Karagöl Yayla Yenlikleri" yapılır. Köyde eski gelenek ve göreneklere çok önem verilir.

Köyde, Calgani Yakup Baba türbesi bulunmaktadır. Buradaki yatan evliya, Arabistan'dan Anadolu'ya gelmiş ve bu köye yerleşmiş, İslamiyeti yaymıştır. Bir rivayete göre 1300'lü yıllarda gelmiş, Alucra/Gürbulak köyü ve Fevzi Çakmak'ın sınırını çizmiştir. Bu türbe şu Gürbulak köyünün eski yerleşim yerinde bulunmaktadır. Seyit Çağırgani Yakup Gülabi'nin bir tane tekke yeri vardır. Zatın evinin yerinde bugün cami bulunmaktadır.

Giresun iline 159 km, Alucra ilçesine 9 km uzaklıktadır. Gürbulak köyünün altında 3 yol bulunmaktadır.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Kışları soğuk yazları ise serin geçmektedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. 2000'li yıllarda tarımda lahana ekmeye çok önem verilmiştir. Alucra, en çok lahana eken köy seçilmiştir. Kısmen hayvancılık da yapılmaktadır.

Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. 1959 yılında bir ilkögretim okulu yapılmıştır ama öğrencisi az olduğundan okul açık değildir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.