Alucra Kabaktepe Köyü

Alucra Kabaktepe Köyü

Kabaktepe Köyü haberleri, Alucra Kabaktepe köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kabaktepe köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Giresun Köyleri Arasında yer alan Kabaktepe köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Alucra Kabaktepe  Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kabaktepe  Köyü son dakika gelişmeleri, Kabaktepe  Köyü ne özgü yemekler, Alucra Kabaktepe  Köyü nün tarihi, Kabaktepe  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kabaktepe  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kabaktepe  Köyü, Giresun ilinin Alucra ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kabaktepe Köyü Resimleri ve Kabaktepe Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Alucra Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Alucra Giresun Arası Kaç Km? Alucra Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Alucra Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Alucra Kabaktepe  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Alucra Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kabaktepe , Giresun ilinin Alucra ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün eski ismi Fasya olup, daha sonra Kabaktepe olarak değiştirilmiştir. Fasya isminin geçmişiyle ilgili ayrıntılı bir bilgi yoktur fakat Fasya'nın bir cilt ve kas hastalığı olduğu ve köyde ismine temro suyu denilen ve Allah dostu bir zatın mezarının bulunduğu mescidin etrafında bulunan suyun, Fasya hastalığına iyi gelmesi sonucu köye, Fasya isminin verildiği rivayeti vardır.

Kabaktepe ismi ise, köy sınırları içinde bulunan bir tepenin yani Kabaktepe'nin ismidir. Köyün ismini değiştirmek için görevlendirilen memurun köy için bu tepenin ismini uygun görmesi sonucunda köy, Kabaktepe ismini almıştır.

Köyde suyun çıktığı yer halk arasında “ziyaret” olarak adlandırılmaktadır. Daha sonra Allah dostu zatın mezarı yenilenmiş ve yanına bir mescit yapılmıştır. Mescit ve Mezar, köylü tarafından bilinmekte ve her yıl sürekli olarak ziyaret edilmektedir.

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında keşkek, yahni, ferfere vb. yemekleri sayabiliriz.Giresun iline 175 km, Alucra ilçesine 28 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve Hayvancılığa dayalıdır. Aynı zamanda köyde ciddi anlamda Kuşburnu, Madımak ve Isırgan yetişmektedir.

Köyde ilköğretim okulu vardır fakat kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi yoktur. Köyde çok sayıda Çeşme bulunmaktadır. Kanalizasyon şebekesi yoktur. Köyde elektrik, sabit telefon ve İnternet vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve Sağlık eviyoktur. Köye ait Kabaktepe Köyü Camii ve Camii lojmanı bulunmaktadır.Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt değildir.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.