Araklı Karatepe Köyü Videosu

Trabzon Araklı Karatepe Köyü videosu sitemizde yerini almıştır. Araklı Köyleri Arasında yer alan karatepe köyünde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, karatepe köyünde vefat edenler kimler, Trabzon iline bağlı bu güzel köye nasıl gidili

Karatepe Köyü, Trabzon ilinin Araklı ilçesine bağlı bir mahalledir. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Araklı Karatepe Köyü Resimleri ve araklı karatepe köyü videosu sizin de ilginizi çekebilir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Trabzonlu iseniz Trabzon Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Trabzonlu Ünlüler arasında araklı karatepe köyünde doğan biri var mı? Araklı Dğumlu Ünlüler Kimler?

Araklı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Araklı Trabzon Arası Kaç Km? Araklı  Hava Durumu? Trabzon Köyleri ve Araklı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

Karatepe Köyü, Trabzon ilinin Araklı ilçesine bağlı bir mahalledir. Eski ismi mahtiladır. Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Trabzon iline 46 km, Araklı ilçesine 16 km uzaklıktadır.Mahallenin üctane Dagi vardir,bunlar: Cormakli dagi,Garmelük dagi ve Miran dagidir. Ayrica köyün bolca irmaklari vardir, bunlarin bazilari: Gara irmak, Miktadin irmak, Sanganin irmak,büyük irmak, kücük irmak, Caminin irmak ve Eminin irmak.Kuzeyde Ayvadere köyüile Kara irmak Sofratastan baslayan siniri güneyde Horoncot düzünün arkasina kadar devam eder ve Gölgelik köyü ile sinir oluşur.Batisi Yanbolu deresi ile sinirlandirilan köyün dogu sinirini Cormakli daginin ve Garmelük daginin zirveleri belirler. Mahallenin komsu köyleri ise söyledir: Ayvadere(Aho), Findikli(Fosa), Oguz(Zazana), Güneyce, Birlik köyü(Anas) ve Hasköydir.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ayrıca ulasımı sağlayan yolun bır kısmı beton olmuştur ve olmaya da devam ediyor. elektrik ve sabit telefonâyrıca internet hattıda vardır vardır.

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar