Aşkale Gümüşseren Köyü

Aşkale Gümüşseren Köyü

Gümüşseren Köyü haberleri, Aşkale Gümüşseren köyü güncel son dakika gelişmeleri, Gümüşseren köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Gümüşseren köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Aşkale  Gümüşseren Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gümüşseren Köyü son dakika gelişmeleri, Gümüşseren Köyü ne özgü yemekler, Aşkale Gümüşseren Köyü nün tarihi, Gümüşseren Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gümüşseren Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Gümüşseren Köyü , Erzurum ilinin Aşkale ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gümüşseren Köyü Resimleri ve Gümüşseren Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Aşkale Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Aşkale Erzurum Arası Kaç Km? Aşkale Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Aşkale Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Aşkale Gümüşseren Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Aşkale Doğumlu Ünlüler Kimler?

GÜMÜŞSEREN KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Gümüşseren, Erzurum ilinin Aşkale ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin eski adı Şıhveren olup, köy 300 yıllık geçmişi olan bir Türkmen Alevi mahallesidür. İsmini bir Türkmen-Alevi ermişinden almıştır. Ermenilerden sonra yöreye iskan edilen Alevi-Beydilli Türkmenlerinin kurduğu köylerden birisidir. 1920'li yıllarda Türkçe ve Kürtçe'nin Kurmancça lehçesi konuşulduğu söylense de halen Türkçe kullanılmaktadır. Bacavut, Persor, Sos ve Sarıbaba köyleri ve Şenkaya ilçesinin 12 Türkmen Alevi mahallesi Osmanlı döneminde Türkmen iskanında Kerkük Taze nahiyesinden getirilerek iskan edilmişlerdir. Çevre illerden gelen Alevi aşiretler tarafından kurulmuştur.

Beydilli Türkmenlerin gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Ketesi, su böreği, loppuk dolması ve un helvasıyla meşhurdur.
Erzurum iline 57 km, Aşkale ilçesine 1 km uzaklıktadır.

Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır. Ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.