Aşkale Haydarhacı Köyü

Aşkale Haydarhacı Köyü

Haydarhacı Köyü haberleri, Aşkale Haydarhacı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Haydarhacı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Haydarhacı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Aşkale  Haydarhacı Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Haydarhacı Köyü son dakika gelişmeleri, Haydarhacı Köyü ne özgü yemekler, Aşkale Haydarhacı Köyü nün tarihi, Haydarhacı Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Haydarhacı Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Haydarhacı Köyü , Erzurum ilinin Aşkale ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Haydarhacı Köyü Resimleri ve Haydarhacı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Aşkale Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Aşkale Erzurum Arası Kaç Km? Aşkale Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Aşkale Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Aşkale Haydarhacı Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Aşkale Doğumlu Ünlüler Kimler?

HAYDARAHACI KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Haydarhacı, Erzurum ilinin Aşkale ilçesine bağlı bir mahalledir.

Köy Halkının büyük kısmı 1877 (93) Osmanlı Rus harbinde Kars/Göle (Merdinik)bölgesininde Ruslarca işgaliyle, Göle/Sinot (Samandöken) mahallesinden göç ederek Haydarhacıya yerleşmişlerdir. Sinottaki yaklaşık 20-30 yıllık konaklamadan sonra oranında Rus işgaliyle Haydarhacı'ya gelip yerleşmişlerdir. Narman, Yozgat ve Yayla mahallesinden gelen ailelerde vardır. Mahallenin resmi web sitesi: http://www.haydarhaci.org

Ahıska Türkleri kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Geleneklerine sahiptirler.

Köy halkının konuştuğu şive çevre köyler ve Erzurum şivesinden biraz farklı ve kaba olarak Ahıska Türkçesidir.Akrabalık bağları oldukça güçlüdür.Geleneklerine bağlıdırlar.Büyüklerimiz geçmişteki göç süreciyle birlikte konakladıkları yöre ve akrabalıklarla birlikte kürtçe(gurmançca) ve bir miktarda gürcüce konuşulmakla birlikte zaman içerisinde gürcüce unutulmuş bir miktar gurmançça bilinmektedir.Zaman sonra gurmancada unutulmuştur Misafirperver ve yardımlaşmaya önem veren bir köydür.Akrabalık bağları oldukça güçlüdür. Birçok aile büyüklerimiz Çat-Babadere medrese kültürüne sahiptir. Mahallenin önemli sembolü Şahgöldür, Eskiden büyüklerimiz Şahgöl'ü ziyaret kabul edip balıklarından yemezlermiş. Yaptığımız araştırmalarda geçmişte bir Türk şehri (Güney Azerbaycan'a bağlı) olan İran'ın Tebriz şehrinde de bir gölün adı Şahgölü'dür (ilgölü). Şahgöl dumanlı dağı eteklerinde bir krater gölüdür.

YEMEKLERİ:KEŞKEK,PATATES ÇORBASI,KETE, ÇAŞIR,KADAYIF DOLMASI,Ayran aşı, Su böreği, Un helvası, Bişi, Haside, Erişte, Hıngel, Kurut, Lor dolması, Kavurma, Katmer, Pancar aşı, Sütlaç

Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Erzurum iline 91 km, Aşkale ilçesine 28 km uzaklıktadır.köy dağların ortasında olup yerleşim merkezi tepelerdir...Tarım ve hayvancılıkla uğraşır.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede, birleştirilmiş sınıflı ilköğretim okulu vardır . Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt değildir. mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum