Bafra Akalan Köyü

Bafra Akalan Köyü

Bafra Akalan Köyü haberleri,Akalan köyü güncel son dakika gelişmeleri,Akalan köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler,Samsun Köyleri Arasında yer alan Akalan köyünde vefat edenler,köyün eski adı haberimizde.

Bafra Akalan köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Akalan köyü son dakika gelişmeleri, Akalan köyüne özgü yemekler, Bafra Akalan köyünün tarihi, Akalan köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Akalan köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Bafra , Samsun ilinin Bafra ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız  Akalan Köyü Resimleri ve  Akalan köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bafra Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Bafra Samsun Arası Kaç Km? Bafra Hava Durumu? Samsun Köyleri ve Bafra  Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizde ki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Samsun'lu  iseniz Samsun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Samsun Ünlüler arasında  Bafra Akalan Köyünde doğan biri var mı? Bafra Doğumlu Ünlüler Kimler?

AKALAN KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Akalan , Samsun ilinin Bafra ilçesine bağlı bir mahalledir.Akalan, Samsun ilinin Bafra ilçesine bağlı bir mahalledir.Eski adı Ağlan'dır. 1832'ye kadar Osmanlı tapu kayıtlarında 1 muhtar ve 1 imamlı köy olarak kayıtlara geçmiş, nebiyan Ermeni çetelerince yarısı yakılmıştır. Çevresinde Rum köyleri vardır. Köy yeri sebebi belli olmamakla beraber değişmiştir. Şimdiki köy eski koyun mezarlığına inşa edilmiştir. Uzun yıllar Kızılırmak'tan ulaşım sağlamıştır. Hayvanlarla Ağlan Çayı Mahallesi'ne inilir, oradan sal ile Bafra'ya gidilir idi. Köy mezarlığındaki yatır, köyün kurucusu olarak bilinir. Diğer köylerden göç alarak nüfusu artmıştır. Kurtuluş Savaşı sonrası birkaç Rum köyünü topraklarına katarak genişlemiştir.1990'lı yıllara kadar ataların geleneklerine bağlı kalınmış, insanlar bu yıllardan sonra hızlıca göç vermeye başlamış ve geleneklerinden tamamen ayrılmıştır. Yapıları, giyim kuşamları, yaşayış şekilleri tamamen değişmiştir. Teknolojiye ayak uydurmaya gayret etmektedirler. Tarım başlıca geçim kaynağıdır, hayvancılıkla da uğraşılır.Samsun iline 90 km, Bafra ilçesine 40 km uzaklıktadır.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol [stabilize] olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.