Bulancak Ataköy Köyü

Bulancak Ataköy Köyü

Ataköy Köyü haberleri, Bulancak Ataköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Ataköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Giresun Köyleri Arasında yer alan Ataköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Bulancak  Ataköy  Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ataköy  Köyü son dakika gelişmeleri, Ataköy  Köyü ne özgü yemekler, Bulancak  Ataköy  Köyü nün tarihi, Ataköy  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ataköy  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ataköy  Köyü, Giresun ilinin Bulancak  ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ataköy Köyü Resimleri ve Ataköy Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bulancak Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Bulancak Giresun Arası Kaç Km? Bulancak Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Bulancak Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Bulancak  Ataköy  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Bulancak Doğumlu Ünlüler Kimler?

Ataköy , Giresun ilinin Bulancak ilçesine bağlı bir köydür.

Ataköy'ün eski adı "Şeyhmusa" olup 2000 yılında bu köyün bölünmesi sonucu Ataköy ismini almıştır.Köyün gelenek, görenek ve yemekleri; karalahana çorbası, sırgan çorbası, fırın darısı yağlaşı, kiraz turşusu, mantar turşusu ve taflan turşusu, fasulye diblesi gibi çeşitli yemekleri meşhurdur.Giresun iline 28 km, Bulancak ilçesine 14 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde daha çok fındık ve kiraz ticareti yapılır. Fındık ve kirazın yanında pancar, salatalık, domates vb. tarım ürünleri satılır.

Köyde ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır.taşımalı eğitim modeli uygulanmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi vardır fakat işlevini yitirmiştir. Sağlık ocağı ve sağlık vardır ama personeli yoktur fakat her salı köye sağlık ocağı doktoru gelmektedir.Köye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup köyde elektrik; sabit telefon ve internet altyapısı vardır.

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.