Bulancak Erdoğan Köyü

Bulancak Erdoğan Köyü

Erdoğan Köyü haberleri, Bulancak Erdoğan köyü güncel son dakika gelişmeleri, Erdoğan köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Giresun Köyleri Arasında yer alan Erdoğan köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Bulancak  Erdoğan  Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Erdoğan  Köyü son dakika gelişmeleri, Erdoğan  Köyü ne özgü yemekler, Bulancak  Erdoğan  Köyü nün tarihi, Erdoğan  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Erdoğan  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Erdoğan  Köyü, Giresun ilinin Bulancak  ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Erdoğan Köyü Resimleri ve Erdoğan Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bulancak Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Bulancak Giresun Arası Kaç Km? Bulancak Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Bulancak Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Bulancak  Erdoğan  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Bulancak Doğumlu Ünlüler Kimler?

Erdoğan , Giresun ilinin Bulancak ilçesine bağlı bir köydür.

Erdoğan, Giresun ilinin Bulancak ilçesine bağlı karadeniz ikliminin hüküm sürdüğü, fındık bahçelerinin yer aldığı, sevimli ve sıcak bir köydür.

Erdoğan köyünün eski adı "Sasu"dur. Sasu adı Divanı Lügat da "askeri otağ in uç Beyliği" anlamına gelir. Köyün kurucuları oğuz boyunun çelebi kolundan kösemahmudoğulları sülalesidir. Köyün yerleşik halkı çevre ilçelerden gelen Çepni Boylarından oluşmaktadır. Osmanlı döneminde birçok bilim ve devlet adamı çıkmıştır. Bunlardan Hakim Hıdırzade Mustafa Hayri efendi, Müderris Fatih Dersamlarindan Hıdırzade Mehmet efendi ve Giresun da Hakim ve Cumhuriyet döneminde Avukatlık yapan Hıdırzade Hasan efendidir. Cumhuriyet Döneminde Bulancak'ta ilk Doktor olan Bünyamin Karaca dir. Bugün Hollanda İslam üniversitesinde Akademik kariyeri devam eden Prof. Dr. Özcan Hıdır da cumhiriyet doneminin ilk Bilim adamıdır. Köyü ilköğretim okulu Cumhuriyet tarihinin en eski ilkokullarından biridir. İlk olarak 1933 yılında köy evinde eğitim ve öğretime başlanmıştır.

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.

Yemekleri klasik karadeniz yemeklerinden etkilenmiştir.

Kara lahana çorbası ve diblesi, mısır ekmeği, taze ve fırın fasulyesi, hamsi böreği başta gelmektedir.

Ayrıca tava yemekleri meşhurdur.

Hemen her sebzenin tavası yapılır.

Giresun iline 26 km, Bulancak ilçesine 9 km uzaklıktadır. Erdoğan Köyü birçok mahallenin bir araya gelmesinden meydana gelmektedir. Bitki örtüsünde çoğunlukla fındık ağaçları ve orman hakimdir.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyde 503 hane bulunmaktadır.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Fındık , arıcılık , küçükbaş hayvancılık başlıca gelir kaynaklarıdır. Köy halkı ekonomik şartların yetersizliği nedeniyle çok göç vermiştir. Köyden büyük şehirlere göç eden 10 binin üzerinde nüfus olduğunu tahmin edilmektedir.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.