Bulancak Gündoğdu Köyü

Bulancak Gündoğdu Köyü

Gündoğdu Köyü haberleri, Bulancak Gündoğdu köyü güncel son dakika gelişmeleri, Gündoğdu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Giresun Köyleri Arasında yer alan Gündoğdu köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Bulancak  Gündoğdu  Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gündoğdu  Köyü son dakika gelişmeleri, Gündoğdu  Köyü ne özgü yemekler, Bulancak  Gündoğdu  Köyü nün tarihi, Gündoğdu  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gündoğdu  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Gündoğdu  Köyü, Giresun ilinin Bulancak  ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gündoğdu Köyü Resimleri ve Gündoğdu Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bulancak Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Bulancak Giresun Arası Kaç Km? Bulancak Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Bulancak Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Bulancak  Gündoğdu  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Bulancak Doğumlu Ünlüler Kimler?

Gündoğdu , Giresun ilinin Bulancak ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün bilinen ilk ismi aşucadır. köyün ilk yerli halkı rumlardır. Rumlar kurtuluş savaşına kadar bu topraklarda yaşamış ve sonra göç etmişlerdir.Köy Yemekleri: Keşkek, Dible, Pancar Çorbası, Turşu Kavurması, Höngül, Hoşkuran, Kiraz, Galdirik, Taflan, Turşusu, Sırgan Çorbası ve Yağlaşı, Çalı Çilek Çorbası, Beyaz Mısır Çorbası, Merulcan Mıhlaması, Üzüm, Armut, Elma Ahududu Pekmezi Bezelye Kızartması bunlara örnektir.

Giresun iline 42 km, Bulancak ilçesine 27 km uzaklıktadır.Köy iklimi kışın soğuk geçer.köye günlük yagmur yagdıgı görülmektedir.Yagmur yagdıgı zaman dumanlar ortaya çıkar buda gündogdu köyünün diğer köylerden üstün tutmuştur.Köyün okur-yazar oranı yaklaşık olarak %75 oranındadır.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.köyde son günlerde arıcılık yaygınlaştırılmıştır.

Köyde ilköğretim okulu yoktur. Köyün içme suyu şebekesi vardır,kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol patika olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Elektrikle ilgili sorunların giderilmesi için yenileme çalışmaları yapılmakta olup ayrıca Tapu Kadastro Müdürlüğünce Arazi ve tapu kayıt çalışmaları yürütülmektedir.

 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.