Bulancak Hisarkaya Köyü

Bulancak Hisarkaya Köyü

Hisarkaya Köyü haberleri, Bulancak Hisarkaya köyü güncel son dakika gelişmeleri, Hisarkaya köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Giresun Köyleri Arasında yer alan Hisarkaya köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Bulancak  Hisarkaya  Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Hisarkaya  Köyü son dakika gelişmeleri, Hisarkaya  Köyü ne özgü yemekler, Bulancak  Hisarkaya  Köyü nün tarihi, Hisarkaya  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Hisarkaya  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Hisarkaya  Köyü, Giresun ilinin Bulancak  ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Hisarkaya Köyü Resimleri ve Hisarkaya Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bulancak Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Bulancak Giresun Arası Kaç Km? Bulancak Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Bulancak Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Bulancak  Hisarkaya  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Bulancak Doğumlu Ünlüler Kimler?

Hisarkaya , Giresun ilinin Bulancak ilçesine bağlı bir köydür.

Horasan yöresinden gelen Türkmen/Çepnilerden oluşan bir köydür. Köyün eski adı Mağdala iken, Hisarkaya ismini (diğer köy ve kent isimlerinin adları zamanla henüz bilinmeyen gerekçelerle değişikliğe uğradığı gibi) köyün girişindeki kayadan aldığı söylenmektedir. Ancak böl ve yönet politikasından bu köy de nasibini almış olup bağrından Yeşilhisar adı altında ayrı bir köy doğurmuştur. Bu aynı topraklardaki iki köyün okulu, yolu, mezarlığı, suyu, kooperatifi aynı olmasına rağmen ayrı olan sadece camisi ve muhtarlığıdır.

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri Giresun ili ile aynı özelliklere sahiptir. Köyde yapılan yöresel yemekler şunlardır: Pancar çorbası, pancar diblesi, fasulye turşusu, galdirik turşusu, merulcan mıhlaması, mısır ekmeği, fırında kurutulmuş mısırdan yağlaş, mendek çorbası, mantar turşusu, hamsi buğulaması, hamsi böreği, ısırgan yağlaşı, su böreği, baklava, un helvası, pancar yemeği, fasulye kızartması, fasulye kavurması, fasulye diblesi, pancar sarması, guru böce tatallaması, kabaklı çorba, hoşguran kavurması, taze bezelye kızartması pekmez sulaması, acı dağ mantarı mıhlaması, geyik ve tavuk mantarı kızartması ve Giresun'a özgü birçok yöresel yemek.

Giresun iline 33 km, Bulancak ilçesine 18 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Türkiye'de Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık yapılmaktadır. Ayrıca arıcılık yapan birkaç aile vardır. Tarım olarak tarlalarda mısır, fasulye, pancar, biber, domates, maydanoz, pırasa, pezik, soğan, sarımsak, höngül gibi ürünler yetiştirilmektedir. Bu ürünler üretici tarafından tüketildiği gibi Bulancak ilçesindeki kadınlar pazarında, Salı ve Cumartesi günleri kadınlara ayrılmış alanlarda satışı yapılmaktadır. Fındık başlıca geçim kaynağıdır.

Köyde ilköğretim okulu ve içme suyu şebekesi vardır; ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi veya acentesi yoktur. Sağlık ocağı veya sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup köyde elektrik ve sabit telefon hatları vardır.

Köyde 01.01.1990 tarihinde çiftçiye destek amaçlı kurulmuş olan ve birçok köye hizmet veren Tarım Kredi Kooperatifi bulunmaktadır.

Köyün başlıca sorunları şunlardır: Yol sorunu, elektrik sorunu, telefon santrali ve jeneratör eksikliği.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.