Bulancak Karaağaç Köyü

Bulancak Karaağaç Köyü

Karaağaç Köyü haberleri, Bulancak Karaağaç köyü güncel son dakika gelişmeleri, Karaağaç köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Giresun Köyleri Arasında yer alan Karaağaç köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Bulancak  Karaağaç  Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karaağaç  Köyü son dakika gelişmeleri, Karaağaç  Köyü ne özgü yemekler, Bulancak  Karaağaç  Köyü nün tarihi, Karaağaç  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karaağaç  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karaağaç  Köyü, Giresun ilinin Bulancak  ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karaağaç Köyü Resimleri ve Karaağaç Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bulancak Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Bulancak Giresun Arası Kaç Km? Bulancak Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Bulancak Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Bulancak  Karaağaç  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Bulancak Doğumlu Ünlüler Kimler?

Karaağaç , Giresun ilinin Bulancak ilçesine bağlı bir köydür.

Karaağaç köyü, 93 Harbi olarak bilinen 1877-1878 yıllarında gerçekleşen Osmanlı-Rus harbinden dolayı Ruslarınkontrolüne geçen Batum'dan göçmek zorunda kalan Gürcülerin yerleşimiyle 1894 yılında kurulmuştur[1].

Giresun iline 46 km, Bulancak ilçesine 31 km uzaklıktadır. Çevresinde stabilize yollarla bağlandığı Cindi Köyü, Elmalı Köyü, Kayabaşı Köyü ve Paşakonağı yaylası bulunmaktadır.Köyün rakımı 800 metredir.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Yaylacılık yapılmaktadır. İlkbahar mevsiminde Atalan, Berçin ve Karagöl yaylalarına çıkılır.Sonbaharda Çaman Büyükyaylım, Bük ve Hasanyatağı adıyla bilinen güzleklere inilir. Kış yaklaşınca köye inilir. Köyde arıcılık da yapılmaktadır. Ormangülü ve kestaneden oluşan Bük Balı meşhurdur.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTTşubesi ve PTT acentesi yoktur

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.