Bulancak Tokmaden Köyü

Bulancak Tokmaden Köyü

Tokmaden Köyü haberleri, Bulancak Tokmaden köyü güncel son dakika gelişmeleri, Tokmaden köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Giresun Köyleri Arasında yer alan Tokmaden köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Bulancak  Tokmaden  Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Tokmaden  Köyü son dakika gelişmeleri, Tokmaden  Köyü ne özgü yemekler, Bulancak  Tokmaden  Köyü nün tarihi, Tokmaden  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Tokmaden  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Tokmaden  Köyü, Giresun ilinin Bulancak  ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Tokmaden Köyü Resimleri ve Tokmaden Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bulancak Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Bulancak Giresun Arası Kaç Km? Bulancak Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Bulancak Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Bulancak  Tokmaden  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Bulancak Doğumlu Ünlüler Kimler?

Tokmaden , Giresun ilinin Bulancak ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün tamamı gürcüdür. 1877-1878 osmanlı-rus harbi sonucunda batum ilinin, şuvahevi kasabasının ,çvana köyünden gelmişlerdir. Sarıgül soyadına mensub olanların ilk gelen dedeleri İSMAİLZADE EFENDİ (alim), EMİN EFENDİ(alim) adında bu iki kardeş gelmiştir. Bu sülalenin adı türkiyede (katamidze) mutioğulları, gürcistanda diye geçer. Vural soyadına mensub olanların ilk gelen dedeleri MERCAN AĞA adında bir adamdır. Bu sülale türkiyede mercanlar diye geçer. Deniz soyadına mensub olanlarla ilgili çok bilgiye ulaşamadık ama conigo sülalesi diye adlandırılırlar. Köyün ahalisi dli ne dinine dostuna gayet sadıktır. Köyde halen daha gürcüce konuşulur ama yeni nesil asimilasyon içerisine girmiştir. Bu köyle akraba olan köyler: arpacık, tepeören gibi tzegneli köyleridir.

Köyde halen daha gürcü kültürü devam etmektedir. Mzik alanında birkaç kemen ce çalan vardır. Önceden dedelerimi tulum çalarmış ama unutulmuş. köyde genellikle gürcü yemekleri önceliktir. Birkaçını örnek verirsek PHALOBYA,YAĞICVENAY,HAVİDZİ,PAPA,SİMİNDİ, CADİ, BORANİ, MOĞRECİLİ..... gibi birçok yemek yapılmaktadır. köyün bir diğer özelliği ise kurtuluş savaşında birçok şehit vermesidir. Bunlardan birisi afyonda şehit düşen HALİL İBRAHİM SARIGÜL dür.

Giresun iline 82, Bulancak ilçesine 67 Km. uzaklıktadır. Köy arazisi engebelidir. köye ait 2 yayla bulunmaktadır. Bunlar çileklik ve alçakbel dir. Köyün mevkileri ise: CİNCARİYANİ,ÇAMALAN,NASSHU,KUŞ KAYASI, GADAĞMA,MELÜN,GÜRDENDÜZ VE PENCK tir. Köye komşu olan köyler ise: ezeltere,bayındır,tandır ve derelidir. Köyün bir özelliği ise bulancak ın en yüksek köylerinden biridir.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Kış ayları oldukca karlı gecmektedir. Kar kalınlığı zaman zaman iki metreyi aşmaktadır. Kar kalınlığının bir metreyi astığı dönemlerde motorlu araclarla köye ulaşım kesilmektedir. Yoğun kar yağışına rağmen iklim oldukca yumuşaktir. Yılın diğer dönemleri genellikle yağışlı geçmektedir. Son dönemlerde iklim değişmeye başlamıştır. Ancak yine de yağışlı günlerin sayısı, güneşli günlerle kıyaslandığında oldukça fazladır. Ortalama her ayın 20 günü yağışlı geçmektedir

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. ayrıyaten mantarcılık ve çıracılıkta yapılır.Köyde ilköğretim okulu yoktur. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. köyde bir tane cami bulunmaktadır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.