Bulancak Yunuslu Köyü

Bulancak Yunuslu Köyü

Yunuslu Köyü haberleri, Bulancak Yunuslu köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yunuslu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Giresun Köyleri Arasında yer alan Yunuslu köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Bulancak  Yunuslu  Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yunuslu  Köyü son dakika gelişmeleri, Yunuslu  Köyü ne özgü yemekler, Bulancak  Yunuslu  Köyü nün tarihi, Yunuslu  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yunuslu  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yunuslu  Köyü, Giresun ilinin Bulancak  ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yunuslu Köyü Resimleri ve Yunuslu Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bulancak Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Bulancak Giresun Arası Kaç Km? Bulancak Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Bulancak Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Bulancak  Yunuslu  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Bulancak Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yunuslu , Giresun ilinin Bulancak ilçesine bağlı bir köydür.

Yunuslu köyü 1906 yılında, komşu Süme köyünden ayrılarak mustakil köy olmuş ve 1907 yılında camisi yapılmıştır. Bu cami günümüze kadar iki defa tamir görmüş ve halen ibadethane olarak hizmet vermektedir. Köyün yolu 1978 yılında yapılmaya başlanmış 1979 yılında açılmış ve halen hizmet vermektedir. 1998 Yılında köy sınırlarının içi betonlanmıştır. Yunuslu köyünde bir sağlık evi bulunmamaktadır.

Köyün yemekleri Doğu Karadeniz yemek kültürüne uygun olup : yumurta ve kıymayla yapılan mıhlaması, keşkeği, pancar çorbası,kuzu kulağı(bir çeşit bitki) çorbası, pancar ve üzüm yaprağı sarması, pancar diblesi,taflan turşusu,kaldirik turşusu,sakarca kavurması merulcan kızartması,pancar döşemesi,şalgam kavurması,höngül kavurması,mısır ekmeği, mısır unu yağlaşı, tepsi ekmeği,mendek çorbası,pancar turşusu,taze fasulye turşusu,mantar turşusu,mantar kavurması,yahnisi, sütlacı ve yoğurdu, üzüm pekmezi, dut pekmezi,elma ve armut pekmezi yapılır.

Giresun iline 21 km, Bulancak ilçesine 6,5 km uzaklıktadır. Bulancak ilçesi, köyün girişine 6 çıkışına 8 km uzaklıktadır. Köyün komşuları; kuzeyde Süme ve Arifli, güneyde Kayhan, Doğuda Erdoğan, batıda Ahmetli köyleridir. Etrafındaki beş köy yunuslu köyünden yüksektir. Biri Erdoğan köyü sınırında, biri de köyün ortasından geçen iki deresi bulunmaktadır.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Hayvancılık çoğunlukla ev ihtiyaçlarını karşılamak için yapıldığı gibi birkaç hane tarafından ticari amaçla da yapılmaktadır. Çiftçiler büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarını fındık bahçelerinde otlatmaktadır. Yunuslu köyünün ekonomisi %100'e yakın fındık tarımına dayalıdır.

Köyde İlköğretim vardır, ancak ögrenci azlığından dolayı kapanmıştır. Köyün içme suyu şebekesi vardır(kaynak suyu), ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Sağlık ocağı kâğıt üzerinde vardır ama bir binası yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup, köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Bir adet tarihi taş köprü bulunmaktadır(Osman Çavuş köprüsü). Üç adet su değirmeni 1 adet bakkal bulunmaktır. Değirmenler bakımsızlıktan çalışamaz durumdadır. Köyde kalıcı nüfus az olması nedeniyle köy kıraathanesi kapanmıştır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.