Çamoluk Eğnir Köyü

Çamoluk Eğnir Köyü

Eğnir Köyü haberleri, Çamoluk Eğnir köyü güncel son dakika gelişmeleri, Eğnir köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Giresun Köyleri Arasında yer alan Eğnir köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Çamoluk Eğnir  Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Eğnir  Köyü son dakika gelişmeleri, Eğnir  Köyü ne özgü yemekler, Çamoluk Eğnir  Köyü nün tarihi, Eğnir  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Eğnir  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Eğnir  Köyü, Giresun ilinin Çamoluk ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Eğnir Köyü Resimleri ve Eğnir Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çamoluk Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Çamoluk Giresun Arası Kaç Km? Çamoluk Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Çamoluk Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Çamoluk Eğnir  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Çamoluk Doğumlu Ünlüler Kimler?

Eğnir , Giresun ilinin Çamoluk ilçesine bağlı bir köydür.

"Eğnir" kelimesi, Türkçe "eğinmek<eğ-in-mek" kökünden gelmektedir.[1] Kelimedeki "ğ" sesi, Türkçede bulunan ancak alfabede gösterilmeyen, Osmanlı alfabesindeki "yef" sesidir.[2] Eğinir, tâbi olan (mûtî, esir, köle) demektir.[3] Emiroğlu Süleyman Bey'in bölgeyi fethettiğinde kendisine tâbî olan Türkmenlere atfen bu ismi almıştır. Köydeki Türkmen etkisi, dış görünüş olarak kendisini hemen göstermektedir.

Eğnir, bilinen Oğuz Türkmen gelenek ve göreneklerinin yaşandığı bir köydür. Geleneksel kadın giyiminde "üç etek", erkek giyiminde ise "potur ve körüklü çizme, şalvar ve kasket" bulunmaktaydı. Folklorik olarak Tokat'tan Bayburt'a kadar uzanan bir çizginin genel karakteristiğini taşımaktadır. Kullandıkları dil, Batı Oğuz Türkçesi grubundan olup arkaik Türkçe sesler hâlâ kullanılmaktadır. Nazal (n) , yef (:ğ), peltek kalın (ss) gibi. Örneğin: Bu(nğ)almak, be(:ğ), (ss)öğüt.

Giresun iline 201 km, Çamoluk ilçesine 15 km uzaklıktadır. Mindeval deresine bakan dik bir yamaçta kurulan köy sulaktır.Köyün iklimi, köyün Karadeniz iklimi ile karasal orta Anadolu ikliminin geçiş bölgesindeki etki alanı içerisinde olması sebebiyle değişken bir yapıya sahiptir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Arıcılık da yapılmaktadır. Meyve kurusu (elma, armut, erik gibi) ve doğal bitkiler (kuşburnu, aluç, kekik) evlerde kullanıma hazırlanıp merkez ilçe pazarlarında ve köyün diğer büyük şehirlerdeki mensuplarına satılmaktadır. Pekmezi [4]ve kuru çökeleği ünlüdür. Hatrı sayılır derecede ceviz ile de uğraşılmaktadır.

Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.