Çamoluk Kılıçtutan Köyü

Çamoluk Kılıçtutan Köyü

Kılıçtutan Köyü haberleri, Çamoluk Kılıçtutan köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kılıçtutan köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Giresun Köyleri Arasında yer alan Kılıçtutan köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Çamoluk Kılıçtutan  Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kılıçtutan  Köyü son dakika gelişmeleri, Kılıçtutan  Köyü ne özgü yemekler, Çamoluk Kılıçtutan  Köyü nün tarihi, Kılıçtutan  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kılıçtutan  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kılıçtutan  Köyü, Giresun ilinin Çamoluk ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kılıçtutan Köyü Resimleri ve Kılıçtutan Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çamoluk Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Çamoluk Giresun Arası Kaç Km? Çamoluk Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Çamoluk Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Çamoluk Kılıçtutan  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Çamoluk Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kılıçtutan , Giresun ilinin Çamoluk ilçesine bağlı bir köydür.

Kılıçtutan (Cengeriş) köyü ilçenin kuzeydoğusunda yer almakta olup ilçenin merkezine 7 km uzaklıktadır.Köyün kuruluşu eskilere dayanmaktadır. Yerleşim alanı meyilli arazi üzerine oturturulmuştur.Köy merkez ve Hüseyin ağa deresi mahallesi ile oluşmaktadır. öyün doğusunda Kaledere köyü, batısında Dulundas köyü,güneyinde Kelkit çayı ve kuzeyinde Kutluca ve Dulundas köy sınırları bulunmaktadır. Yerleşik halk başta hayvancılık olmak üzere tarımla uğraşmaktadır.Köyde hayvan besiciliği yapan 5 modern ahır bulunmaktadır.Bunun dışında her aile kendi çapında da olsa hayvan besiciliği yapılmaktadır.Köyün geçim kaynağı sığır besiciliğine dayanmaktadır. Her yıl başta İstanbul olmak üzere çeşitli illere kurbanlık sığır sevkiyatı yapılmaktadır. Köyde arıcılıkta göze batmaktadır. Her ev yaklaşık olarak 8-10 arı kovanına sahiptir. Köy halkı gelenek ve göreneklerine bağlıdır. Diğer köylerimizde olduğu gibi görücü usulü ile evlenme yapılır. Çocuklar diş çıkarınca diş buğdayı (hedik) pişirilerek dağıtılır. Köyün yontma taşı meşhurdur. Bu taşlarla evlerin büyük çoğunluğu inşa edilmiştir. Ancak son yıllarda köy merkezi Hüseyinağa deresi mahallesi Çamoluk asfaltı üzerine modern evler yapılmaktadır. Köyün doğusunda Kaledere Köyü, batısında Dulundas Köyü, güneyinde Kelkit Çayı ve kuzeyinde Kutluca ve Dulundas köy sınırları bulunmaktadır. Köy arazisinin 1/3’ü ormanla kaplıdır. Ormanlarda genellikle meşe ağacı bulunmaktadır. Geri kalan arazisi tarıma elverişlidir. Köy nüfuskütüğüne kayıtlı Ağzıkuru, Aydın, Değirmencioğlu, Duvarbaşı, Karacaoğlu, Karamub, Kop, Köycü, Melikoğlu, Nazlı, Nemli, Sözver, Şanlı, Türkmen, Varıcı, Yılkın, Lafcı soy isimleri bulunmakta olup, köyde çoğunlukla varici kabilesi, ayrıca Ağzıkuru,Lafcı, Duvarbaşı, Köycü ve Yılkın sülaleleri oturmaktadır.

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.Giresun iline 193 km, Çamoluk ilçesine 7 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi, Türkiye'de Coğrafi konumu itibarı ile Karadeniz Bölgesi’nin ve İç Anadolu Bölgesi’nin kesiştiği bir noktada bulunan ilçede karakteristik bir kara iklimi hüküm sürmektedir. Kışları soğuk ve yağışlı, yazları sıcak ve kuraktır. Yılın en soğuk ayı ocak, en sıcak ayı ağustostur. Yıllık sıcaklık ortalaması 10.7 derecedir. 1993 yılının en soğuk günü -23.5 derece, en sıcak günü 37.2 derecedir. Kar yağışlı gün sayısı 42, karla kaplı gün sayısı ise 102 dir. Kışın kar, ilkbaharda ve son baharda yağmur şeklinde düşen yağışların mevsimlere göre dağılımı şöyledir. İlkbaharda % 53, yazın % 4 , kışın %21, son baharda ise %22 dir. Karadeniz İklimi|Karadeniz iklimi]] etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.