Çamoluk Usluca Köyü

Çamoluk Usluca Köyü

Usluca Köyü haberleri, Çamoluk Usluca köyü güncel son dakika gelişmeleri, Usluca köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Giresun Köyleri Arasında yer alan Usluca köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Çamoluk Usluca  Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Usluca  Köyü son dakika gelişmeleri, Usluca  Köyü ne özgü yemekler, Çamoluk Usluca  Köyü nün tarihi, Usluca  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Usluca  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Usluca  Köyü, Giresun ilinin Çamoluk ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Usluca Köyü Resimleri ve Usluca Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çamoluk Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Çamoluk Giresun Arası Kaç Km? Çamoluk Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Çamoluk Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Çamoluk Usluca  Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Çamoluk Doğumlu Ünlüler Kimler?

Usluca , Giresun ilinin Çamoluk ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün kuruluşu çok eskilere dayanmaktadır. Araştırmalara göre Fatih Sultan Mehmet'in Trabzonu fethinden sonra Rumların buradan yavaş yavaş çekilmeleri ve doğudan gelen Türk ailelerinin yerleşmesiyle köyün kurulduğu anlaşılmaktadır. Usluca isminin köyün en eski kabilelerinden olan Uslu kabilesinin adını almıştır. Köyün eski adı muta'dır.Sirin, haşıl, keşkek, bebiko yemekleri meşhurdur. Halk oyunlarında davul ve zurna kullanılmaktadır. Kültürel olarak İç ve Doğu Anadolu bölgeleri ile benzerlik gösterir.

Usluca Köyü Çamoluk ilçesinin en kalabalik köylerinden olup, ilçeye mesafesi 16 km. ve Giresun merkeze mesafesi 202 km. dir. Kelkit Çayi'nin hemen güney kenarından başlar ve yerlesim olarak Güngören mahallesi ile son bulur. Doğuda Gümüşhane'nin Şiran ilçesiyle, güneyde ise Erzincan'ın Refahiye ilçesiyle komşudur. Kelkit çayinin kuzeyinde de siniri olup, burada henüz yerlesim sağlanmamıştır.

Köyün iklimi, Doğu Anadolu etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi bulunmaktadır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik, sabit telefon ve gsm baz istasyonu vardır.

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.